Mindenmás

Súrolta egymást két autó visszapillantó tükre, ezért a férfi megrugdosta a másik járművet, majd ököllel és fakaróval támadt az őt számonkérőre Kisszálláson

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető egy vitatott közlekedési szituáció miatt, előbb az általa vétkesnek tartott nő autóját rugdosta meg, majd pár órán belül a nő testvérét is megütötte, akire még egy fakaróval is rátámadt.

A KÉT AUTÓ VISSZAPILLANTÓ TÜKREI ÉRINTŐLEGESEN ÖSSZEÉRTEK

A vádirat szerint a helybéli férfi 2021 novemberében utasként utazott hozzátartozója autójában. Kisszállás közelében, a reggeli órákban egy keskeny mezőgazdasági úton haladtak. Itt velük szemben érkezett autójával a sértett, aki az út menti bokrok miatt lehúzódni nem tudott, ezért a két autó visszapillantó tükrei érintőlegesen összeértek.

A VÁDLOTT TÖBBSZÖR BELERÚGOTT A SÉRTETT AUTÓJÁBA, AMELYBEN 200 EZER FORINTOS KÁRT OKOZOTT

Az ütközés miatt a felek között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott a gépkocsiból kiszállt és előbb veszekedni kezdett a sértettel, majd a nő gépkocsijának bal hátsó részébe többször belerúgott. Cselekményét csak hozzátartozójának felszólítására hagyta abba, azonban a sértett autójában így is 200.000 forint kárt okozott.

A NAP FOLYAMÁN KÉSŐBB RÁTÁMADT A SÉRTETT TESTVÉRÉRE IS

Ugyanazon a napon a délelőtti órákban a férfi Kisszállásra ment, ahol egy üzlet előtti parkolóban találkozott a sértett testvérével, aki kérdőre vonta az elkövetőt a reggeli cselekménye miatt. A testvér és a vádlott között heves szóváltás alakult ki, ennek során az elkövető egy alkalommal ököllel megütötte a testvért, majd egy közeli facsemete mellől kitörte a kb. 160 cm-es támasztó karót és azzal próbált a sértettre támadni, de ismerősei lefogták.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és rongálás vétségével vádolja, ezért vele szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb