Mindenmás

Péntektől még drágább lesz az üzemanyag a szegedi kutakon, megugrik a benzin és a gázolaj átlagára is

Péntektől ismét emelkedik a benzin és a gázolaj beszerzési ára. A 95-ös benzin bruttó 7 forinttal lesz drágább, míg a gázolajért bruttó 16 forinttal kell majd többet fizetni literenként a szegedi kutakon.

A Brent típusú olaj ára a hétfői bejelentéshez hasonlóan ismét megemelkedett, így pénteken újra drágul az üzemanyag a hazai benzinkutakon. A holtankoljak.hu közzétett adatai szerint a benzin piaci ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 16 forinttal kell többet fizetni. A piaci áron tankolók a következő átlagárakkal találkoznak október 7-től a magyarországi és a szegedi kutakon:

  • 95-ös benzin: 681,9 forint/liter,
  • gázolaj: 776,9 forint/liter.

A drágulás csak a piaci árakat érinti, a 480 forintos hatósági árak 2022. december 31-ig érvényesek.

A MOL FOLYAMATOSAN ELEMZI, HOGY KELL-E SZŰKÍTENI A HATÓSÁGI ÁRAS ÜZEMANYAGRA JOGOSULTAK KÖRÉT

Orosz András, a Mol kiskereskedelmi igazgatója korábban azt közölte, hogy folyamatosan elemzik azt, hogy kell-e szűkíteni a hatósági áras üzemanyagra jogosultak körét. Legfontosabb feladatuknak pedig azt jelölte meg, hogy az év végéig ne alakuljon ki készlethiány. Orosz András szerint a legjobb az, ha mindenki annyi üzemanyagot vesz, amennyire szüksége van, mivel így nem alakul ki hiány a töltőállomásokon. “Semmi értelme és indokolatlan is felhalmozni az üzemanyagot” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb