Smart Szeged

Az igazán okos otthon spórol a gázzal és a villannyal is!

Az energiaárak brutálisan elszálltak Magyarországon: ha 210kWh-s fogyasztás fölé megyünk, akkor bizony többszörösét fizetjük az elektromos áramnak. Tehát már nem csak azért érdemes okosítani az otthonunk, mert fenntartható és kényelmes: hanem bizony optimalizálni tudjuk a gáz és áramfogyasztásunkat. A részletekről Nemesi Andrást, a Pro Smart Home tulajdonosát kérdeztük.

András elmondta, hogy természetesen ha egy újépítésű házról beszélünk, akkor szinte már mindenki okos megoldásokban gondolkodik. A magas energiaárak miatt viszont, most már egyre többen a hagyományos házak tulajdonosai közül is szeretnének ebbe az irányba elmozdulni. A Pro Smart Home szegedi cég, de az egész országból kapnak megkereséseket, hogy a meglévő otthonokat úgymond okosítsák fel: “Egy hónapja egyértelműen megugrottak az érdeklődések az ország minden területéről. Van aki a teljes otthonát szeretné okos eszközökkel ellátni, van aki csak a fűtést, vagy éppen az áramfogyasztását szeretné optimalizálni. Most mindenki keresi azokat az okos megoldásokat, amelyekkel még jobban lehet optimalizálni az otthoni gáz vagy villanyfogyasztást. “- árulta el megkeresésünkre András.

A hőmérők, fényérzékelők és egyéb érzékelők nagyban tudnak segíteni már abban, hogy a rendszer helyettünk gondolkodva a legoptimálisabban, a legmegfelelőbb időben kapcsolja be a fűtést. A különböző világító eszközeinknél is jól jön, hogy a munkahelyről is rá tudunk nézni otthonunk fogyasztására, vagy esetleg le is tudjuk kapcsolni az eszközeinket az applikációnkon keresztül.

Bármilyen kérdésed felmerül az okos otthonokkal kapcsolatban, a Pro Smart Home munkatársai szívesen válaszolnak Neked elérhetőségeinken keresztül. Legutóbb itt mutattuk be nektek hogyan készül éppen egy smarthome, illetve néhány kész elemet is bemutattunk nektek:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb