Közélet

Három halálos áldozata van a Krími hídon történt robbanásnak az orosz hatóságok szerint

Három halálos áldozata van a Krími hídon történt robbanásnak az orosz hatóságok szerint, írta meg a Portfolio. Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság jelentése alapján helyi idő szerint szombat reggel 6 óra 7 perckor egy teherautó felrobbanása következtében részlegesen beomlott a Krími híd két közúti hídlábköze és kigyulladt egy vasúti szerelvény hét üzemanyagtartálya.

HÁROM ÁLDOZATOT EMELTEK KI A VÍZBŐL

Az orosz nyomozó bizottság közölte, egy a teherautó közelében lévő autóban ülő férfi és nő életüket veszítették a robbanásban, holttestüket a vízben találták meg. A harmadik áldozatról nem közöltek részleteket, személyazonosságuk megállapítása folyamatban van. Egyúttal már sikerült azonosítani a támadást elkövető teherautó tulajdonosát. Az adatok szerint a krasznodari területen lakik, ahol már szintén megindult a nyomozás.

NEM LEHET EGYELŐRE TUDNI, SZÁNDÉKOS TÁMADÁSRÓL VAN-E SZÓ

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy szándékos támadásról van-e szó, és Ukrajna egyelőre nem vállalta a felelősséget, azonban több ukrán politikus is olyan kijelentéseket tett, amelyek arra utalnak, hogy ők hajthatták végre az akciót. Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó például azt írta a Twitteren, hogy a “Krím, a híd, a kezdet”. Mindenesetre jelzésértékűnek tűnik, hogy az eset Vlagyimir Putyin orosz elnök 70. születésnapját követő nap reggelén történt, írta a Portfolio.

Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb