Közélet

Hatalmas robbanás rázta meg az Oroszországot a Krímmel összekötő híd egy szakaszát

Hatalmas robbanás rázta meg a Kercsi-szorosban található, az Oroszországot a Krímmel összekötő híd egy szakaszát. Az oroszok szerint egy teherautó robbant fel a hídon, a közúti és vasúti forgalmat leállították, írta meg a HVG.

A BBC által idézett orosz állami hírforrások először csak annyiról adtak hírt, hogy kigyulladt egy üzemanyagtartály, Kyiv Post ukrán portál orosz hírforrásokat idézve pedig arról, hogy az oroszok szerint autóba szerelt pokolgép robbant a hídon, helyi idő szerint szombat reggel 6 óra 7 perckor, és emiatt gyulladtak ki a szomszédos vasúti hídon haladó olajszállító vagonok.

A JÁRMŰFORGALMAT LEÁLLÍTOTTÁK

Az MTI az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság jelentését idézte, amely szerint egy teherautó felrobbanása következtében részlegesen beomlott a Krími híd két közúti hídlábköze és kigyulladt egy vasúti szerelvény hét üzemanyagtartálya. Az incidens a hídnak a Tamany-félsziget felőli útszakaszán történt. A járműforgalmat leállították, csakúgy mint a Moszkvából és Szentpétervárról Szimferopolba tartó legközelebbi vonatokat.

“KRÍM, A HÍD, A KEZDET”

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó ukrán akcióra utalt, amikor azt írta a Twitteren, hogy “Krím, a híd, a kezdet. Mindent, mi illegális, el kell pusztítani, mindent, amit elloptak vissza kell szolgáltatni Ukrajnának, mindent, ami az orosz megszálláshoz tartozik, ki kell penderíteni” – írta a posztban.

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: youtube automation niches
'Fel a tetejéhez' gomb