Közélet

Szabó Bálint lemond a képviselői tisztségéről, egyetlen feltétellel (frissítve)

“Lemondok a szegedi önkormányzati képviselői tisztségemről, egyetlen feltétel esetén, ezt ma 13 órakor fogom bejelenteni a Szegedi Városházán” – mondta Szabó Bálint hétfő reggel egy élő videóban, amelyet a Tiszáról, csónakból ülve tett közzé. A politikus arról számolt be, hogy a feladatait akadályoztatás miatt nem tudta és nem is tudja a közeljövőben ellátni.

Mint említette, előtte még pár dolgot elintéz Felsővároson, például közintézményeket jár körbe és helyi vállalkozásokat látogat meg, például a Betyárok Tanyáját, a Pizza Monkey-t és a Horthy Úszóházat.

“Soha életemben nem hiányoztam még képviselőtestületi ülésről, pénteken azonban önhibámon kívül nem tudtam rajta részt venni”

– magyarázta, majd hozzátette, ebben nem csak a rendőrségnek, hanem hozzá közel álló embernek, embereknek is volt szerepe.

A politikus egyelőre nem számolt be a videóban említett feltétel részleteiről és arról sem, hogy konkrétan kinek adná át a mandátumát, utóbbiról annyit mondott, hogy egy, a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület listáján lévő személy lenne az.

FRISSÍTVE: ÍME A FELTÉTEL, AMELYNEK TELJESÜLÉSE ESETÉN SZABÓ BÁLINT HAJLANDÓ LEMONDANI

“Tartósan és önhibámon kívül akadályoztatva vagyok a közfeladataim ellátásában” – jelölte meg a korábban belengetett lemondás okaként délután 13 órakor Szabó Bálint, majd hozzátette, hogy egyetlen feltétele van a lemondásának, mégpedig az,

hogy Botka László személyesen találkozzon vele, a jogilag érvényes lemondó nyilatkozatát kizárólag a polgármesternek hajlandó átadni.

A politikus a fenti mellett még két témát érintett,

  • az egyik az volt, hogy azért nem vett részt a pénteki közgyűlésen, mert a Szegedi Rendőrkapitányság 3. emeleti fogdájának 123-es cellájában ült az esemény idején,
  • a másik pedig az, hogy daganatos elváltozást találtak a szervezetében. Gyomorrákja volt 2016-ban, ebből 2017. novemberében kigyógyult, azonban a gyomorszájában nemrég újabb daganatot találtak. A pontos eredményre még három és fél hetet kell várnia. “Nem vagyok halálos beteg, de tényszerűen igaz, hogy valami elromlott a szervezetemben” – mondta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb