Szegedi Arcok

Tevéket tenyészthet a szegedi Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc cége

A Mészáros Lőrinc és szegedi felesége, Várkonyi Andrea cégbirodalmához tartozó új agrárcég indult, amely a közeljövőben akár tevéket is tenyészthet – számolt be róla az Menedzser Fórum. A Mészáros Agro Kft. a tevékenységi körei szerint tevét is tenyészthet.

Az augusztus 13-án alapított Mészáros Agro Kft. hárommillió forintos jegyzett tőkével indult. Az augusztus 25-én bejegyzett vállalat székhelye ugyanaz a felcsúti ingatlan, ahová egy sor egyéb Mészáros-érdekeltség is be van jegyezve. A cég ügyvezetője Mészáros Lőrinc fia, ifjabbik Mészáros Lőrinc, aki egyben a hivatalos tulajdonosok egyike is, ugyanis a kormányközeli milliárdos gyerekeivel közösen alapította a céget, így mindannyiuknak egyaránt 25-25 százalékos tulajdoni hányaduk van a vállalkozásban.

A cég főtevékenységeként gabonaféle, hüvelyes növény, illetve olajos mag termesztése van megadva, de felkerült a listára a szőlőtermesztés, a baromfi-, illetve sertéstenyésztés is, valamint egy ez idáig hazánkban nem sűrűn tapasztalt tevékenységi kör:

a tevék, illetve tevefélék tenyésztése.

A tevetenyésztés 2011-ben kapott saját szakmakódot, miután az akkori Vidékfejlesztési Minisztérium átvett egy uniós statisztikai nomenklatúrát, ám nem vezette át a magyar viszonyoknak megfelelő változtatásokat – írta az Index.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb