Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütés, 16 fok, élőlánc a szegedi tanárokért

Napsütötte őszi csütörtökre ébredhettünk Szegeden. Az időjárás kicsit visszavesz, ma már csak 16 fok körül alakul a hőmérséklet. Tanártüntetés is lesz Szegeden, de sörpongozni és meccset nézni is lehet. Indíts egy újabb napot a Szeged365 legfrissebb híreivel, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Vendel, Artúr, Cintia, Délia, Irén, Saul és Szintia nevű olvasónknak! Születésnaposok is jutottak csütörtökre:

  • 64 éve született Viggo Mortensen, Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt dán származású amerikai színész (Aragorn, A gyűrűk urából),
  • 140 éve pedig Lugosi Béla magyar származású amerikai filmszínész (Drakula).

NAPSÜTÉS ÉS 16 FOK JUT CSÜTÖRTÖKRE

Csütörtökön is sok lesz a napsütés, csapadékra nem kell számítani Szegeden. Keleti, északkeleti szél fog fújni, ami többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz. Visszaesik a hőmérséklet, hajnalban 6-7 fok várható, majd napközben 12-16 fokra készülhetünk.

MECCSNÉZÉS A BÁRKÁBAN, SÖRPONG A VÁRBAN

Izgalmas mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája, és bizony a Bárka is készül rá Szegeden: három darab nagyméretű TV-t állítanak csatasorba. Mutatjuk, mit közvetítenek ma:

21:00 – Barcelona – Villareal.

A mai meccs mellett a sör szerelmeseinek is jut program, hiszen folytatódik Sörpong Bajnokság Szegeden. Az esemény este 19:30-kor kezdődik a Vár Sörözőben.

MA IS TÜNTETNEK A TANÁROKÉRT

Élőláncot tartanak csütörtökön Szegeden, a VVL – Veritas Virtus Libertas és a STEP – Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja október 20-án délután a Dugonics térre szervezi a következő megmozdulását. A program délután 5-kor kezdődik majd, így néz ki részletesen:

  • 16:45- 17:00 gyülekező a Dugonics téren
  • 17:00- 17:45 élőlánc, körbejár az oktatás szabadságának fáklyája
  • 18:00- 19:00 a szegedi és Szeged környéki iskolák közös nyilatkozatának felolvasása, énekel a Szegedi Tanárok Kórusa és verset mond Fabulya Andrea tanár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb