Sport

Szeged újra éremesélyesként vesz részt a holnap kezdődő hosszútávúszó medencés országos bajnokságon!

A gyönyörű Veszprém ad otthont a holnap kezdődő hosszútávúszó medencés országos bajnokságnak. Szegedről a hölgyek éremesélyesként utaznak: Olasz Anna, Vas Luca és Pádár Nikolett is címvédőként készül az ob-ra!

Tavaly a Tiszavirág Sportuszodában remekelt a HAÁSZ SZUE: a pontversenyben másodikok lettek a szegediek, többek között 6 éremnek – köztük 4 bajnoki címnek – köszönhetően. A tavalyi szegedi ob-n Olasz Anna 10 km-en, Vas Luca 5 km-en a felnőttek között lett hazánk legjobbja, Pádár Nikolett pedig korosztályában nem talált legyőzőre 1500 méteren és 5 km-en. A szegedi csapat tagja Gasztány Mira és Paksi Zsombor is, akik ugyancsak nagy lelkesedéssel és jó formában várják az országos megmérettetést.

Balatonalmádi, 2022. június 16. Olasz Anna, a nyíltvízi úszóválogatott tagja készül a 19. FINA vizes világbajnokságra Balatonalmádiban 2022. június 11-én. MTI/Kovács Anikó

“Minél több érem” – foglalta össze dióhéjban Gellért Gábor vezetőedző a HAÁSZ SZUE ötfős csapatának terveit, majd kifejtette várakozását: “Minden induló esélyes éremre, de nem mernék ennél konkrétabban jósolni, meglátjuk, mit mutat majd a stopperóra. Kiemelném, hogy ifjú reménységünk, Gasztány Mira nemrég rövidpályás korosztályos csúcsot ért el 1500 méteren. Örülnék, ha meg tudnánk őrizni a bajnoki pontversenyben elfoglalt előkelő pozíciónkat – jegyezte meg a szegedi tréner! Hajrá Szeged, nagyon szurkolunk Nektek holnaptól!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb