Közélet

Itt az új menetrend – összehangolják a tram-train és a Volánbusz járatait a megyében

A Szeged és Hódmezővásárhely közötti, 30 percenként induló vasútvillamos szolgáltatással összefüggésben, 2022. október 29-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok számos vonalon Csongrád-Csanád és Békés megyékben – tájékoztat a Volánbusz a honlapján.

A Volánbusz azt írja, hogy 29-től a menetrendi változások eredményeképpen a Szentes, Mindszent, Székkutas és Békéssámson, valamint Hódmezővásárhely között közlekedő autóbuszok jellemzően ütemes menetrend szerint indulnak, és Hódmezővásárhelyen az autóbusz-állomás melletti Kálvin János téri tram-train megállóhelyen 5-9 perces átszállási idővel csatlakozást biztosítanak a Szeged felé/felől közlekedő vasútvillamos járatokhoz. Szeged és Hódmezővásárhely között az autóbusz és a tram-train járatok napközben együttesen 15 percenként indulnak.

ÚJ ÉJSZAKAI JÁRATOK IS KÖZLEKEDNEK

Mint tovább kiemelték, tanítási napokon, a Hódmezővásárhelyről a reggel 6:15 és 7:00 óra közötti időszakban a vasútvillamos járatokkal együtt 5 percenként van Szegedre eljutási lehetőség. Szentesről Mindszenten, illetve Barattyoson át Hódmezővásárhely érintésével Szegedre vasútvillamosra történő átszállással, valamint egyes autóbuszjáratokkal közvetlenül is lehet utazni. A hétvégi időszakban a tram-trainhez csatlakoztatva új éjszakai járatok is közlekednek Hódmezővásárhely – Mindszent – Szentes és Hódmezővásárhely – Székkutas viszonylatokban, bővítve ezzel az eljutási lehetőségeket.

 A változás elsősorban az alábbi viszonylatokat érinti:

  • Szeged – Hódmezővásárhely,
  • Szeged – Hódmezővásárhely – Mindszent – Szegvár – Szentes – Csongrád,
  • Szeged – Hódmezővásárhely – Barattyos – Szentes – Csongrád,
  • Szeged – Hódmezővásárhely – Székkutas – Orosháza – Békéscsaba – Gyula,
  • Hódmezővásárhely – Erzsébet – Békéssámson – Tótkomlós – Orosháza,
  • Szeged – Mindszent – Szegvár – Szentes.

További infók itt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb