Közélet

Mihálffy Béla: Nem engedhetjük, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt a szegediek fizessenek, Botka László juttasson el minden számlát Brüsszelnek

“A háború és az elhibázott brüsszeli szankciók rendkívül nehéz helyzetet idéztek elő Európában és Magyarországon. Nem engedhetjük, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt a szegediek fizessenek. Ezért kértem polgármester urat, hogy minden számlát juttasson el a politikai szövetségesein keresztül Brüsszelnek” – írta a pénteki közgyűlést követően a közösségi oldalára Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő, aki a Városháza előtt egy “béke a megoldás” feliratú transzparenssel jelent meg.

Mihálffy Béla bejegyzésében azt is kihangsúlyozta, hogy szeretné, ha a város csatlakozna a Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kezdeményezéséhez, amelyben arra kéri Brüsszelt, hogy folyósítsa a kohéziós pénzeket – amely Szeged esetében közel 20 milliárd forintot jelent -, illetve azt szeretné, ha felülvizsgálnák a szankciós politikát is.

MA DÖNTÖTTEK A BEZÁRÁSOKRÓL SZEGEDEN

Pénteken reggel 9-kor startolt a rendkívüli közgyűlés Szegeden, ahol a képviselők többek között arról szavaztak, hogy bezárjon-e a Móra Ferenc Múzeum, a Belvárosi Mozi, a Tiszavirág Sportuszoda és szinte az összes kulturális és sportintézmény városunkban. A közgyűlés 18 igen, 7 nem, 1 tartózkodással szavazta meg az előterjesztést, ugyanis a megnövekedett energiaköltségek miatt a városnak spórolnia kell.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb