Közélet

Kedden sztrájkba léphetnek a volánbuszosok is

“Hogy a Volánbusz vezetését jobb belátásra bírjuk, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) 2022. október 25. napjára 14-16 óra között két órás figyelmeztető sztrájkot tart” – olvasható a szervezet oldalán.

A héten volt a szakszervezet által kezdeményezett, sztrájk előtti hét napos egyeztetés első tárgyalási napja. A SZAKSZ szerint a cég munkavállalóinak bér és jövedelmi helyzetének javítására, figyelembe véve az egyre nagyobb inflációs hatásokat és a megnövekedett rezsiszámlákat, a Volánbusz, mint munkáltató semmilyen javaslatot nem terjesztett elő.

NEM BIZTOS, HOGY LESZ A SZTRÁJK IDEJE ALATT AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS

A foglalkoztatási szabályok pozitív változtatási igényüket sem tudták a munkáltatói oldallal elfogadtatni, azokkal kapcsolatban még konkrét módosítási időpontot sem kaptak, így nem maradt más eszköz a SZAKSZ számára, minthogy bejelentette a következő demonstratív lépését. Ha a Volánbusz nem dolgozza ki és nem teszi közzé a figyelmeztető sztrájk ideje alatt közlekedő járatokat, akkor, október 25. napján 14-16 óra között nem lesz a Volánbusznál autóbusz-közlekedés. Mindezekkel együtt a tárgyalások folytatódnak, melynek következő ülése ma, 12:30-kor kezdődött el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb