Közélet

Elütött a troli egy gyalogost Szegeden, a sofőr nem hívott segítséget, továbbhajtott – most szemtanúkat keres a rendőrség

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy baleset körülményeinek tisztázása érdekében – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján. Mint írják, a Szegedi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétségének és segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást.

A közlemény szerint a baleset 2022. szeptember 26-án 8 óra 10 perc körül történt Szegeden, a Csanádi utcában. Egy trolibusz a Csanádi utcai buszforuduló és megállóhoz érkezett, az utasok fel-, leszállítása után pedig elindult. A vezető azonban nem vette észre a jármű elé lépő, de már szinte áthaladó gyalogost, akit elütött a trolibusz bal elejével. A sértett arccal előre esett. Ezt követően a sofőr ugyan leszállt a buszról, de az idős férfinak semmilyen segítséget nem nyújtott, orvost nem hívott, majd visszaült a járműre és elindult a Vedres utca irányába.

SZEMTANÚKAT KERES A RENDŐRSÉG

A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset körülményeinek tisztázása érdekében kéri azon szemtanúk jelentkezését, akik a baleset bekövetkezésekor a helyszínen voltak, és látták az eseményt, esetleg arról felvételt készítettek, vagy bármilyen érdemleges információval rendelkeznek azzal kapcsolatban. 

A szemtanúk jelentkezhetnek személyesen bármelyik rendőri szervnél, telefonon a névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 06/62/562-400-as hívószámán, továbbá a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb