Közélet

Október 29-étől sűrűbben jár majd reggelente a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

További járatokkal egészül ki a menetrend október 29-étől Hódmezővásárhely és Szeged között, így munkanapokon a reggeli, legforgalmasabb időszakban sűrűbben közlekednek majd a vasútvillamosok – közölte a MÁV szombaton az MTI-vel.

AZ ALÁBBI VÁLTOZÁSOK LÉPNEK ÉLETBE

Mint írták, a tramtrain egyre népszerűbb az utasok körében: szeptemberben 160 ezer utazáshoz vették igénybe. Az új menetrendhez igazodnak majd az autóbuszjáratok is számos vonalon Csongrád-Csanád és Békés megyében.

  • Tanítási napokon Hódmezővásárhelyről reggel 6.15 és 7 óra között a vasútvillamos-járatokkal és a Volánbusszal együtt 5 percenként biztosítanak Szegedre eljutási lehetőséget – jelezték.
  • Közölték azt is, hogy késő este egy tramtrain-járat az új menetrend szerint a szegedi vasútállomásról 23.24-kor indul majd Szeged, Rókus vasútállomás felé, így biztosítva kényelmes átszállást a Budapestről késő este beérkező utolsó Napfény IC utasainak.
  • Az a járat csütörtökön, pénteken és szombaton hosszabb útvonalon közlekedik és 0.15-kor érkezik meg a hódmezővásárhelyi vasútállomáshoz – áll a közleményben.

AZ ÚJ MENETRENDHEZ IGAZODNAK AZ AUTÓBUSZJÁRATOK IS SZÁMOS VONALON

Az új menetrendhez igazodnak majd az autóbuszjáratok is számos vonalon Csongrád-Csanád és Békés megyében. A Volánbusz tájékoztatása szerint, október 29-től a menetrendi változások eredményeképpen a Szentes, Mindszent, Székkutas és Békéssámson, valamint Hódmezővásárhely között közlekedő autóbuszok jellemzően ütemes menetrend szerint indulnak, és Hódmezővásárhelyen az autóbusz-állomás melletti Kálvin János téri tram-train megállóhelyen 5-9 perces átszállási idővel csatlakozást biztosítanak a Szeged felé/felől közlekedő vasútvillamos járatokhoz. Szeged és Hódmezővásárhely között az autóbusz és a tram-train járatok napközben együttesen 15 percenként indulnak.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb