Szegedi Arcok

A 92 éves Dávid Szaniszla, 56-os szegedi hős végezte el a kezdőrúgást a Szeged-Csanád GA szombati mérkőzésén

Szombaton a labdarúgó NB II 13. fordulójában 1:0-ra megverte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Kozármisleny csapatát, azonban a bajnoki mérkőzésnek a győzelmen felül is volt még egy megható, örömteli pillanata: Dávid Szaniszla, az 1956-os forradalom és szabadságharc szegedi hőse végezte el a kezdőrúgást, számolt be az eseményről a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Facebook oldalán.

“Szaniszla néni azok közül az önmagukat nem dicsérő, rendíthetetlen tisztességű ’56-os hősök közül való, akik üldöztetést, börtönt, anyagi és erkölcsi kisemmizést vállaltak Magyarország függetlenségéért” – írta a klub a posztban. Hozzátették, Szaniszla néni 1954-óta hétről hétre a lelátóról szurkol a szegedi labdarúgóknak. 1962-től 25 évig volt a szegedi serdülő- és ificsapat intézője. Sőt, manapság 92 évesen is minden hazai mérkőzésen ott ül a lelátón.

Szaniszla nénivel két évvel ezelőtt Pósa Tami kolléganőnk készített interjút 1956 kapcsán, az alábbi linkre kattintva olvashatod el a szegedi túlélő visszaemlékezését.

Forrás és fotók: Szeged-Csanád Grosics Akadémia FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb