Mindenmás

Agyunk elszáll: az iskola mellett árulták a drogot Vásárhelyen, bűnbanda ellen emeltek vádat Szegeden

Vádat emeltek egy csongrádi házaspárral és társaikkal szemben, akik hosszú időn át árultak drogot Csongrádon és a környező településeken – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, négy vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett minősített kábítószer-kereskedelem bűntettével, két-két vádlottat oktatási intézmény közvetlen környezetében elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, illetve bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolnak.

A vádirat szerint a házaspár 2019-től két éven keresztül korábban új pszichoaktív anyagnak, majd 2021-től kábítószernek minősülő kristály fantázia nevű anyagot szezett be és terjesztett. A kereskedés során jellemzően a házukban szolgálták ki a vevőket, de előfordult, hogy gyalogosan vagy kerékpárral vállaltak kiszállítást. A házaspárnak a kábítószer beszerzésében, szállításában segítséget nyújtott szökésben levő fiuk, továbbá két társuk is.

A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ISKOLA MELLETT ÁRULTÁK A DROGOT

Mint tovább kiemelték, a vádlottak között van egy másik férfi és a drog beszerzésben neki segítséget nyújtó társa is, akik a csongrádi házaspártól vásárolt anyagot egy hódmezővásárhelyi iskola mellett értékesítették. A vádirat szerint a terjesztett drogot a csongrádi házaspár egy festőként dolgozó szentesi férfitől és élettársától szerezte be.

A kábítószer-kereskedőkre még 2021-ben csaptak le, amelyről a rendőrség egy videót is közzétett:


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb