Közélet

Véget ért a sztrájk a Volánnál: a szakszervezet nem adja fel, a következő lépés az egynapos leállás lehet

Kétórás munkabeszüntetést tartott a Volánbusznál a második legnagyobb szakszervezet, ami Szegeden is rengeteg változást okozott a menetrendben. Ha sikeres volt az akció, a következő lépés egy egynapos leállás lehet – írja a VG.

A pontos számok még nem ismertek, de a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) szerint lehetséges, hogy a mai figyelmeztető sztrájk a Volánbusznál sikeres volt – erről a szervezet vezetője beszélt a VG-nek. Dobi István azt mondta, ha a sztrájkmenetrendben szereplő mintegy 2600 járat legalább fele ténylegesen nem közlekedett, akkor folytatni fogják a bérharcot. Szerinte a dolgozók akarata is ez. Már holnap hivatalosan kérni fogják az állami buszos cégtől, hogy jelölje ki a következő tárgyalási napot.

NÖVELIK A NYOMÁSGYAKORLÁST

A lap megjegyzi, hogy amennyiben az egyeztetések a SZAKSZ értékelése szerint továbbra sem vezetnek eredményre, fokozni fogják a nyomásgyakorlást, és egy legalább egynapos teljes sztrájkot szervezhetnek. Ehhez előzetesen fel fogják mérni a sztrájkhajlandóságot a dolgozók körében. A lap érdeklődött a Volánbusznál is, hogy a hivatalos statisztika szerint hány járat esett ki a menetrendből a mai sztrájk ideje alatt, de egyelőre nem érkezett válasz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb