Mindenmás

Napi pakk: ködös reggel, napos délután és a 30 ezredik látogató a Móra Ferenc Múzeumban

Hurrá! Túléltük a Volánbusz-sztrájkkal fűszerezett keddet és már itt is a szerda! Ami viszont nem változott egy nap alatt, az a Budapesti körút egy részének a lezárása: ma is folytatódik a felújítás, érdemes lehet inkább kerülni, mintsem a kora reggeli dugóban ücsörögni. Egy jó nagy adagnyi napsütést is kapunk mára, és a 30 ezredik látogató is megérkezik a Móra Ferenc Múzeumba. Kend meg a pirítóst, mi pedig hozzuk mellé a legfontosabb reggeli infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK ÉS A TERMINÁTOR

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden:

  • Dömötör,
  • Armand,
  • Demeter,
  • Medox,
  • Örsi
  • és Szamanta nevű Szeged365 olvasónak!

Születésnaposokban is bővelkedünk, hiszen 80 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Bob Hoskins, Golden Globe-díjas angol színész, aki a Roger nyúl a pácban, valamint a Mussolini és én című filmekben játszott, 75 éve pedig Hillary Clinton, egykori First Lady, jogász, New York-i szenátor, külügyminiszter és demokrata elnökjelölt. Sőt, egy kis érdekesség is jutott mára: pontosan 38 évvel ezelőtt Arnold Schwarzenegger főszereplésével bemutatták a Terminátor című filmet.

REGGEL KÖD, DÉLUTÁN NAPSÜTÉS

Szerdán párásan, ködösen indulhat a reggel Szegeden, elszórtan szitálás is lehet. A köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként kora délutánig is megmaradhat, de a legtöbb helyen feloszlik. Napközben többórás napsütésre számíthatunk, csapadéktól sem kell tartani Szegeden. Hajnalban 4 és 11, délután 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

ÉRDEMES LESZ MA IS ELKERÜLNI A BUDAPESTI KÖRUTAT

Hétfő reggel beindult a munka, a Budapesti körút felújításának harmadik, 71 millió forintos üteme a József Attila sugárút és az Űrhajós utca közötti szakaszt érinti. Az alábbi változások november végéig fognak bennünket boldogítani, persze, ha az időjárási viszonyok miatt csúszás lesz, akkor tovább is: 

  • A Budapesti körút – Makkosházi körút irányban csak egyenesen haladhat majd a forgalom, egy-egy sávon.
  • A Budapesti körútról a belváros felé átmenetileg nem lehet balra kanyarodni, kerülni a Szamos utca – Retek utca felé lehet.
  • A Budapesti körútról az Algyői út felé jobbra sem lehet kanyarodni, helyette a terelő útvonal a Sólyom utca–Csorba utca–József Attila sugárút felé vezet.
  • A belvárosból kifelé menet a József Attila sugárútról sem lehet jobbra lekanyarodni a Budapesti körútra, kerülni a Retek utca irányában lehet.
  • A buszmegállóhelyeket átmenetileg áthelyezik a Budapesti körútról a csomópont túloldalára, a Makkosházi körútra.
  • Az Űrhajós utcába a munkálatok idején a Budapesti körút irányából tilos lesz behajtani, az Űrhajós utcát a Csorba utcán keresztül lehet megközelíteni és az eddigi egyirányú szakasza ideiglenesen kétirányú lesz.

MA MEGLESZ A 30 EZREDIK LÁTOGATÓ A MÓRA FERENC MÚZEUMBAN

Továbbra is nagy sikernek örvend a szegedi Móra Ferenc Múzeum cowboy-indián kiállítása. A tárlat hamarosan eléri a harmincezres látogatószámot – írja a múzeum sajtóközleményében. Mint kiemelték, a 30 ezredik látogató várhatóan szerdán délután érkezik majd a Kultúrpalotába.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb