Közélet

Pont karácsony előtt, az aranyvasárnap utáni hétfőn zárnák be a Mars téri piacot – Joób Márton arra kéri a döntéshozókat, hogy ezen a napon mégis nyitva maradhasson

Október 21-én, a rendkívüli közgyűlés keretében döntöttek a képviselők arról, hogy bezár a Móra Ferenc Múzeum, a Belvárosi Mozi, a Tiszavirág Sportuszoda és szinte az összes kulturális és sportintézmény városunkban, de a Mars téri piacot sem lóg ki a sorból, igaz, itt csak hétfőnként kerülne lakat a kapura. Erre reagált most Joób Márton önkormányzati képviselő (Összefogás Szegedért), aki szerkesztőségünknek küldött közleményében arra kéri Szeged város vezetését, illetve Rácz Attilát, a Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét, hogy december 19-én ne zárják be a Mars téri piacot.

Az egy hete megtartott rendkívüli közgyűlés szerint még az idei évben szinte az összes kulturális és sportintézmény működni fog, sőt, lesz ünnepi díszkivilágítás és még karácsonyi vásár is, januártól viszont zárás jön. A Mars téri piac vonatkozásában arról döntöttek, hogy Szeged éléskamrája december 19. és február 28. között hétfőnként zárva tart majd. Ezzel kapcsolatban Joób Márton önkormányzati képviselő szólalt most fel, mint a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében írja:

“Azzal a kéréssel fordulok Szeged város vezetéséhez, illetve Rácz Attilához, a Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjéhez, hogy 2022. december 19-én ne zárják be a Mars téri piacot!” 

VEGYÉK FIGYELEMBE A KERESKEDŐK ÉS A LAKOSSÁG ÉRDEKEIT IS

Joób Márton kiemelte, hogy a közgyűlést megelőzően arra kérte a testületet, hogy vegyék figyelembe a kereskedők és a lakosság érdekeit is, és eszerint hozzák meg a piac bezárása, illetve a nyitvatartási idejének csökkentésére vonatkozó döntést. Mint írta, véleménye szerint az elmúlt években a szegedi piacokkal szemben számos átgondolatlan döntés született – itt példaként megemlítette a Cserepes sori piacot.

A KARÁCSONY ELŐTTI NAPOK KIEMELT FONTOSSÁGGAL BÍRNAK

Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogy a karácsony előtti napok kiemelt fontossággal bírnak, mind a kereskedők, mind pedig a lakosság számára, éppen ezért elhamarkodott és nem átgondolt döntésnek gondja – takarékosságra hivatkozva – az aranyvasárnap utáni hétfői zárvatartást. “Különösen fájó ez úgy, hogy a piacon árusítókkal nem történt egyeztetés” – tette hozzá Joób Márton, ezért arra kéri a döntéshozókat, hogy döntésük megváltoztatásával járuljanak hozzá, hogy 2022. december 19-én nyitva maradhasson a Mars téri piac.

A közgyűlés egyébként 18 igen, 7 nem, 1 tartózkodással szavazta meg azt az előterjesztést, amely szerint januártól több intézményt is bezárnak Szegeden. Erről minden részletet itt találsz:  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb