Szegedi Arcok

“Mindig érnek meglepetések, de ez az út erről szól” – a marokkói sivatag homokdűnéiről üzent a Szeged365 olvasóinak a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata a világ legnagyobb amatőr rallyjáról

Hatalmas búcsúzkodások közepette egy hete indult útnak Szegedről a világ legnagyobb amatőr rallyjára, a Budapest-Bamako Rally-ra a KAM Home Goes 2 Bamako csapata, a fedélzeten Muráti Kamillóval és Botyánszki Bencével. Hét nap telt el eddig a versenyből, ami alatt a szegedi srácok Európát átszelve terepjárójukkal eljutottak Afrikába, ahol kezdetét vette a várva várt igazi nagy kaland. A csapat az egy hónapig tartó út során a fekete kontinens vadregényes tájain, végtelen sivatagján, majd a száraz szavannákat követően, buja erdőkön és sűrű dzsungeleken keresztül jut el a célállomásra Sierra Leonéba. Az eddig megtett útról Bence mesélt nekünk, akit Messengeren csíptünk el egy kis élménybeszámolóra, mely során Kamilló és Bence videós üzenetet is küldött a Szeged365 Olvasóinak.

BENCE ÉS KAMILLÓ A MAROKKÓI SIVATAG HOMOKDŰNÉIRŐL JELENTKEZETT BE

Mint Bence beavatott bennünket, beszélgetésünk idején éppen az Erg Chigaga a legnagyobb és még mindig érintetlen marokkói sivatag homokdűnéi ölelésében táboroztak, Icht városánál. A szegedi srácok elmondása alapján Marokkó gyönyörű, útjuk lenyűgözően szép tájakon keresztül viszi őket. A helyiek kedvesek és mindenhol örömmel fogadják a Budapest-Bamako Rally népes táborát. Nagyon színes, multikulturális csapat jött össze, mesélte Bence, ahol rengeteg magyar teszi próbára magát, de mellette versenybe szálltak lettek, litvánok, németek, hollandok, osztrákok, románok, de érkeztek csapatok Indiából, az Egyesült Államokból és Ciprusról is.

NAPI TÖBB SZÁZ KILOMÉTERT TESZNEK MEG ISMERETLEN TÁJAKON

Bence elárulta, napi 550-680 km-t mennek rally autójukkal, így beszélgetésünk idején már igencsak fáradtak voltak a szegedi srácok, hiszen, ahogy mondták, eléggé megterhelő ekkora távokat megtenni egy teljesen ismeretlen környezetben. Szerencsére autójuk remekül veszi az akadályokat, a navigációval gyűlt meg a bajuk, illetve a hegyi falvakat átszelve felszedtek egy patkószeget, de mindkét problémát sikerült gyorsan orvosolniuk útközben. “Mindig érnek meglepetések, mert nem minden úgy történik, ahogy szeretnénk, vagy, ahogy elterveztük, de ez az út erről szól lényegében” – mondta Bence.

NÉZD MEG BENCE ÉS KAMILLÓ VIDEÓS ÜZENETÉT, MELYET A SZEGED365 OLVASÓINAK KÜLDTEK

Bence és Kamilló videós üzenetet is küldött Olvasóink részére Icht városából, Marokkóból, melyet az alábbiakra kattintva nézhetsz meg:

EGY HÓNAP, 9400 KILOMÉTER BUDAPESTRŐL EGÉSZEN SIERRA LEONÉIG

A versenyzők múlt hét pénteken Budapestről Afrikába vették az irányt, és november végén, közel egy hónap után térnek vissza Magyarországra. Az idei, 14. Budapest-Bamako Rally minden eddiginél hosszabb, térben és időben is. A résztvevőknek 19 nap alatt kell 9400 kilométert vezetniük. A pontos menetrend szerint október 21-én, pénteken délben a budaörsi reptérről rajtolt a mezőny, majd:

  • egy szupermaratoni etap keretében szelték át Európát és a Földközi-tengert,
  • majd négy nappal később a marokkói Tangerből rajtolt újra a mezőny,
  • az Atlasz-hegység és az első szaharai dűnerendszerek után a Draa völgye és az Atlanti-óceán homokos partja következik,
  • az öt kemény marokkói nap elteltével Mauritánia zord sivatagos tájaira, Szenegál homokos szavannáira,
  • majd Guinea zöld dzsungeljeibe és vörös salakos magasföldjeire érkezik a csapat,
  • november 7-én fut be a rally Sierra Leonéba, ahol autentikus afrikai falusi programokkal és beach partyval várják a 247 induló járművet.

A képeket köszönjük Bencének és Kamillónak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb