Szegedi Arcok

Irány Afrika! Elindultak a szegedi csapatok, ma kezdődik a világ legnagyobb amatőr rallyja

Nagy napra ébredtünk! Reggel 7 és 8 nyolc óra között ugyanis a Bárkában búcsúzkodott a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata, akik a világ legnagyobb amatőr rallyján vesznek részt. Első utuk a fővárosba vezet, hiszen innen indul az egy hónapig tartó Budapest-Bamako Rally.

Muráti Kamillóék még egy szegedi csapattal karöltve belevetették magukat a rallyzás örömébe, hiszen már úton vannak Budapestre. A srácoktól a Bárkában búcsúztak a szegediek, hiszen a reggeli után két csapat is indult innen. Kamillóék nem sokkal kilenc után már egy élővel is jelentkeztek, mint kiderült, a Budaörsi reptérre tartanak jelenleg.

9400 KILOMÉTERT KELL VEZETNIÜK

A versenyzők Budapestről Afrikába veszik az irányt, és november végén, közel egy hónap után térnek vissza Magyarországra. Az idei, 14. Budapest-Bamako Rally minden eddiginél hosszabb lesz, térben és időben is. A résztvevőknek 19 nap alatt kell 9400 kilométert vezetniük. Október 21-én, délben a budaörsi reptérről rajtol a mezőny, majd:

  • egy szupermaratoni etap keretében szelik át Európát és a Földközi-tengert,
  • négy nappal később a marokkói Tangerből rajtol újra a mezőny,
  • az Atlasz-hegység és az első szaharai dűnerendszerek után a Draa völgye és az Atlanti-óceán homokos partja következik,
  • az öt kemény marokkói nap elteltével Mauritánia zord sivatagos tájaira, Szenegál homokos szavannáira,
  • majd Guinea zöld dzsungeljeibe és vörös salakos magasföldjeire érkezik a csapat,
  • november 7-én fut be a rally Sierra Leonéba, ahol autentikus afrikai falusi programokkal és beach partyval várják a 247 induló járművet.

De, hogy hányan érnek majd célba, az csak pár nappal később Sierra Leone fővárosában, Freetownban derül ki. Az Atlanti-óceán partján Freetown polgármestere és Julius Maada Bio, Sierra Leone elnöke fogadják majd a magyar szervezésű afrikai autóversenyt.

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb