Közélet

Toroczkai László: olyan lyukakat próbál foltozgatni a kormány, amiket ő maga okozott

A címünkben szereplő mondat a Mi Hazánk elnökének pénteki, Szegeden tartott demonstrációján hangzott el. A helyszín az 5-ös út Praktiker előtti szakasza volt, ahol a külső sávot zárták le előbb 20-25, a végére pedig már 40-50 autóval a párt szimpatizánsai. Az eseményen szó volt

  • a rezsidíjakról, amelyek Toroczkai László szerint azért magasak, mert a kormány ezekből finanszírozza a rezsicsökkentést,
  • a frissen kiengedett Budaházi Györgyről,
  • a Twittert megvásároló Elon Muskról,
  • és a politikus szavaival feudális hűbérrendszerről, amelyet a globális nagyvállalatok és az oligarchák közreműködésével üzemeltet Orbán Viktor.

Az esemény délután 5-kor indult, a pártelnök érkezésekor lazán rákérdezett, hogy előtte vagy utána legyen-e a sajtótájékoztató, a helyszínen lévő újságírók bólogatása közepette pedig az A verzió lett a dologból. A konkrét helyszín az 5-ös út külső sávjában, rendőri koordináció közepette parkoló kocsisor lett, annak is az eleje. A bajor vasak rajongói számára impozáns volt a háttér, a szegedi születésű, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat anno megalapító Toroczkai László érelemszerűen a felvonulás elejére állt be sajtótájékoztatni, ott pedig pont egy BMW 4 Grandcoupé F32 M-Sport parkolt.

FORINT, REZSI, CSŐDHULLÁM

A politikus a rezsiválsággal és a mélyrepülésben lévő forinttal indított, mint magyarázta, a jelenségnek nem csupán az orosz-ukrán háború az oka. Amikor rákérdezett Orbán Viktornál, miért ennyire magas a rezsi, azt válaszolta neki, hogy azért, mert ebből finanszírozzák a rezsicsökkentést. Toroczkai erre azt reagálta, hogy olyan lyukakat próbál foltozgatni a kormány, amiket ő maga okozott.

“Feudális jellegű hűbérrendszer épül Magyarországon”

– jelentette ki, szerinte mindezt a hazai oligarchák és a globális óriásvállalatok segítségével viszi véghez az Orbán-kormány. Ásotthalom volt polgármestere

  • ÁFA-csökkentést,
  • a KKV-terhek csökkentését,
  • és azt követelte, hogy változtassák meg a magyarellenes gazdaságpolitikát, amelynek alapja az olcsó külföldi munkaerő importja.

A NAP, AMIKOR ELON MUSK FELSZABADÍTOTTA A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁT

A sajtótájékoztatót követő, az ELI és a Praktiker közötti vonalban lévő, az út túlsó felén lévő füves területen elmondott beszédben szó volt Budaházy Györgyről, akinek a napkoban szüntette meg letartóztatását a Kúria, és elrendelte bűnügyi felügyeletét. A legfőbb bírói fórum pénteken arról adott ki közleményt, hogy a Hunnia-per elítéltje tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant nem hagyhatja el, és a mozgását nyomon követő technikai eszközt alkalmaznia kell. Toroczkai László beszédében örömét fejezte ki a szabadon engedés kapcsán. A politikus Elon Muskról is beszélt, a PayPal és a Tesla alapítója ugyanis nemrég megvette a Twittert, majd biztonsági őrökkel vezettette ki a cég indiai vezérkarát az épületből. A Mi Hazánk elnöke szerint a szólásszabadság megvédésével, egyben a közösségi médiára jellemző cenzúra eltörlésével volt egyenlő a tett, egyben azt üzente a magyaroknak, hogy itt az ideje elkezdeni a szóban forgó social media platform használatát.

Mint Toroczkai László elmondta, innentől kezdve folyamatosan, az ország több pontján demonstrációkat fognak tartani, egészen addig, amíg a kormány nem változtat válságkezelő politikáján.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: phb ethical beauty
'Fel a tetejéhez' gomb