Közélet

Novák Katalin még Kanadából is hazagondolt: megemlékezett a szegedi református temetőben nyugvó nagyszüleiről

Novák Katalin kanadai hivatalos útja során, az Első Magyar Református Egyház új templomának és közösségi terének felszentelését követően is hazagondolt: a temetőkben fekvő, elhunyt szeretteinkre, a megemlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet, amelyhez sok erőt kívánt mindenkinek a közösségi oldalán.   

A rövid, a köztársasági elnöktől megszokott módon magyarul és angolul írt bejegyzésben így ír Novák Katalin:

„Ezekben a napokban nagyon sokan keresik fel szeretteik sírját, visznek virágot a temetőkbe. Az én anyai és apai nagyszüleim úgy döntöttek annak idején, hogy szeretnék, ha egy helyen pihenhetnének. Így ha elmegyünk a szegedi református temetőbe, egyszerre tudunk megemlékezni Jutka mamiról, Bori mamáról, Zoli papáról és Feri papáról. Hiába telt el sok év azóta, hogy elmentek, rettentően hiányoznak. Önöknek is sok erőt kívánok szeretteik hiányának elviseléséhez!”– zárja posztját Novák Katalin.

KÓKAI TIBOR ÉPÍTÉSSZEL IS TALÁLKOZOTT

A szegedi származású köztársasági elnök ezt megelőző bejegyzésében arról ír, hogy találkozott Kókai Tibor magyar származású építésszel, akinek megnézte legújabb munkáját, Toronto egyik legmagasabb és talán a legszebb felhőkarcolóját. A magyar származású építésznek nemcsak az épületei, de a történetei is lélegzetelállítók. A CIBC Square 52 emeletes és 242 méter magas. A magyar tehetség határa a csillagos ég.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: hote pentru captare
'Fel a tetejéhez' gomb