Szegedi ArcokVideo365

Frászt kapsz a rezsidémontól? Ne tedd: Szeged 50 éve működő, családi klímatechnikai vállalkozása szállítja a megoldást!

0-24 műfaj, amit mi, a Szeged365-nél csinálunk, az egyik kollégánk szokta mondani, hogy néha még álmunkban is újságot írunk. Amikor kiugrottunk a Szabó Üzletberendezés, Hűtés – és Klímatechnikához, ugyanezt éreztük, csak más szegmensre kivetítve: az 50 éve létező, 3 generációs családi vállalkozás feje, Szabó Gábor a “light” napjain 13-14, a pörgősebbeken 17-18 órát dolgozik, aminek meg is van az eredménye. Mint mesélte, maximum egy hét alatt bármilyen klímával eljutnak a megrendeléstől a telepítésig, egy kicsit olyanok a kollégáival, mint Jason Statham a Felpörgetve című filmben. Szeged talán legismertebb klímatechnikai cégénél jártunk, hogy feltegyük a kérdést: ki lehet – e védeni a csillagászati fűtésszámlát egy jól megválasztott hűtő-fűtő klímával? 

A válasz, röviden: IGEN. Bővebben kifejtve azért nem árt odafigyelni pár dologra, de ezt helyettünk inkább Szabó Gábor mondja el.

ÍZIG-VÉRIG SZEGEDI VÁLLALKOZÁS, HÁROM GENERÁCIÓS KIADÁSBAN 

Reggel 7-kor érkezett meg a Kecskéstelepen működő főhadiszállásukra Gábor, akiről azt beszélik a szomszédai, hogy olyan, mint egy fantom: 

  • reggel lehetetlen olyan korán elmenni a háza előtt, hogy még ott legyen a kocsija, 
  • este pedig ugyanez a helyzet, csak a korán helyett a későn kifejezés lép életbe, a még helyett pedig a már. 

“13-14, de amikor igazán kemény napom van, a 17-18 óra sem ritka” – válaszolta nevetve arra a kérdésünkre, hány órát dolgozik egy nap. 

“Ha szereted a szakmádat, nem dolgozni jársz be” 

– idézte a klasszikus mondást, majd hozzátette, szerencsés, mert szereti az embereket, akikkel dolgozik, egyben hisz a termékekben, amiket forgalmaznak. Nem a kifogást, hanem a megoldást keresik, ezt pedig érzik a szegediek is. 

A jó értelemben vett munkamánia (régimódi kifejezéssel élve: dolgosság, szorgalom, stb) náluk családi hagyomány, mint mesélte, a vállalkozást pont 50 éve alapította édesapja, ő 30 éve, 18 éves korában csatlakozott hozzá. Lakossági hűtőgépek szervizelésével kezdték, erre jött rá később az ipari szegmens, majd a klímatechnika, illetve a komplett üzletberendezés, megspékelve olyan extrákkal, mint a disznóvágási kellékek.

Az édesapja pár éve egészségügyi okokból már nem vesz részt a cég életében, azonban Gábor az összes régi harcostársat megtartotta, évtizedes munkakapcsolatokat folytatva: vannak, akik már 10-15 éve ott dolgoznak, gyakornok koruk óta.

Mint az ügyvezető-tulajdonos újságolta, már a harmadik generáció is becsatlakozott, fia, a jövőre érettségiző Zétény nyaranta már bedolgozik, a tervek szerint pedig egyszer majd ő fogja váltani a büszke apukát az igazgatói székben.  

SZABÓ KLÍMATECHNIKA VS REZSIDÉMON, ROUND 1, FIGHT! 

“A jelenlegi gázárak mellett nagyon sokan állnak át az optimálisabb, klímával történő fűtésre” – magyarázta interjúalanyunk arra a kérdésünkre, hogy mit jelent számukra a begyűrűző rezsiválság. Mint mondta, kisebb üzlethelyiségeknél, lakásoknál, házaknál gyorsan megtérülő befektetés a dolog.

Azoknál a partnereknél, ahol már évekkel ezelőtt megtörtént az álállás, tökéletesen működik, pár dologra azonban figyelni kell: 

  • A készülékek mindig rendszeresen legyenek karbantartva, ha ez nincs elvégezve, nem fognak megfelelően működni. 
  • Amikor kiválasztjuk a megfelelő légköbméterre való klímát, vegyük figyelembe, hányan vannak a lakásban, milyen egyéb fogyasztók vannak. 
  • Minden modern klíma hűtő-fűtő, azonban nagyon fontos, hogy fűtésre optimalizált készülék legyen, csakis ez alkalmas télen folyamatos üzemmód mellett fűteni. 

A döntésben, választásban természetesen segítenek, sőt, sok más céggel ellentétben lifetime karbantartási szolgáltatást is vállalnak, mint nevetve megjegyezte, simán hajnalban is felkapják a telefont, ha valakinek olyankor jut eszébe kérdezni. 

SPEEDY GONZALES, HŰTŐ-FŰTŐ VERZIÓBAN, SZEGEDRŐL: MEGRENDELED, MÁSNAP FELMÉRIK, MAXIMUM EGY HÉTEN BELÜL MÁR MŰKÖDNI IS FOG

A full extrásra pakolt vásárlótér mögött egy óriási raktár fogadott bennünket a kecskéstelepi bázison, mint Gábor mondta, óriási előnyük, hogy náluk az összes 2.6 és 5.3 KW teljesítményű Toshiba, Midea és Gree klímakészülék készleten van, éppen ezért nem kell heteket várnia a leendő vásárlóiknak a rendelés és a beépítés között, sőt, a deal másnapján általában már fel is mérik a helyet, maximum egy hét alatt pedig már a falon szokott lenni a profin működő készülék. 

Büszke rá, hogy a lakossági megkeresések mellett az üzleti partnerek is őket választják, 

  • 14 éve a Pingvin Patika országos hálózatának összes klíma és hűtőberendezését ők biztosítják és szervízelik,
  • részt vettek a Szegedi Biológiai Kutatóközpontot felszerelésében, majd folyamatos szervizelésében, 
  • de Balaton-parti borászatok és az ország minden pontján lévő élelmiszerboltok is Szegedről rendelnek üzletberendezési vagy hűtő-fűtő berendezéseket. 

Csatlakoznál hozzájuk? 

Keresd Szeged 50 éve működő családi klímatechnikai vállalkozását (azért javasoljuk őket ennyire bátran, mert nálunk is ők szereltek, 10/10 a színvonal): 

Bemutatóterem: 6729 Szeged, Szabadkai út 75.

Központi szám: +3662 256 530

Kereskedelem: +3630 912 9050

Szerviz: +3630 983 6793

P.S.: A címünkben említett film főhősével ellentétesen Gáborék nem szereltek akkumulátort saját magukba, sőt, helikopterből sem ugrottak ki ejtőernyő nélkül. Viszont pörögnek, elég rendesen.

Videó: Magyar Andor

Fotók: Sóti Gellért 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb