KikapcsVideo365

Szeged365 nagy óriáskerék teszt: alig kaptunk levegőt, nemcsak a látványtól, hanem a magasságtól is

Tulajdonképpen a címünkkel ellentétben már a felszállás előtt alig kaptunk levegőt, ahogy várakozással teli izgalommal tekintettünk fel a köreit rovó óriáskerékre, mely kabinjai lágyan ringatóztak a péntek késő délutáni szelíd fuvallatban és szemerkélő esőben. Amióta hírt adtunk a Dóm térre befutó attrakcióról, számtalanszor leírtuk, hogy Szeged legújabb látványossága 50 méter magasba repít fel bennünket, de ez a számadat csak most, szemtől szembe állva az óriáskerékkel nyert csak igazán értelmet. Beleszédültünk a gondolatba is, hogy pár perc múlva onnan fentről csodálhatjuk meg városunk gyönyörű panorámáját.

A DÓM TÉRI ÓRIÁSKERÉK 10 MÉTERREL REPÍT MAGASABBRA, MINT A KORÁBBI, SZÉCHENYI TÉRI

Péntek délután kettő órakor végre eljött a várva várt pillanat, elindult az óriáskerék a Dóm téren, s meg sem áll majd egészen január 8-áig. Kisházi Sándor, Kiss Balázs és Magyar Andor kollégáimmal több sem kellett, az elsők között ültünk fel a látványosságra, mely eddig soha nem tapasztalt magasságokba repített bennünket, pontosan 10 méterrel magasabbra, mint a korábbi, Széchenyi téri óriáskerék.

RAGYOGÓ LED KIVILÁGÍTÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN FÉNYÁRBAN ÚSZIK AZ EGÉSZ SZERKEZET

Ahhoz viszont még fel sem kellett szállni, hogy Szeged legújabb attrakciója elkápráztasson bennünket, ragyogó LED kivilágításával már messziről vonzotta a tekintetünket, mintha megbabonázott volna minden arra járót, arra csábítva, hogy felüljenek.

A ZÁRT KABINOK BIZTONSÁGÁBÓL GYÖNYÖRKÖDHETTÜNK SZEGED PANORÁMÁJÁBAN

Ránk minden bizonnyal hatott a varázs, s beismert, illetve be nem ismert tériszonyunk ellenére beszálltunk az egyik kabinba. Az izgalomtól le sem lehetett vakarni a vigyort az arcunkról, miközben levegőt venni is elfelejtettünk, ahogy haladtunk egyre feljebb. Megnyugtató volt, hogy a zárt kabinok lentről félelmetesnek tűnő imbolygásából utasként semmit sem lehetett érezni, így, ha egy kicsit hozzászokott az ember magához a gondolathoz, hogy “úristen, milyen magasan vagyunk!”, nyugodtan nézelődhetett és átadhatta magát a látványnak, ami valljuk be nem semmi volt, igazán káprázatos.

FENTRŐL KIRAJZOLÓDNAK VÁROSUNK NEVEZETESSÉGEI

Nem mindennap emelkedhetünk fel a Dóm tornyainak magasságába, ahonnan a kora esti sötétségben apró fénylő pontokként rajzolódtak ki Szeged nevezetességei: a Hősök kapuja, az Aradi vértanúk tere, a Belvárosi híd, a Tisza most éppen sötéten fodrozódó habjai, de az 50 méteres magasságból ellátni egészen az alsóvárosi templomtól kezdve, a Szent István téri víztornyon keresztül a vértói TV toronyig.

Egy biztos, tériszony ide vagy oda, a látvány mindent vitt, kis kalandunk megérte minden percét, nálunk a 10-es skálán 10 pontot kapott városunk legújabb látványossága, a Szeged Eye.

Nézd meg videónkat is, melyben soha nem látott magasságokba repítünk fel Szeged fölé.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb