Mindenmás

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy nyolc éves kisfiú Szentesen, mert az anyuka benzint öntött a kályhába ami berobbant

Vasárnap este súlyos baleset történt egy szentesi családi házban. Az édesanya begyújtáskor égésgyorsítónak benzint öntött a kályhába. A kályhában a benzingőz berobbant, az édesanya kezéből a benzint ekkor a nyolc éves kisfiára csapódott. Ruhája azonnal meggyulladt, a kisfiú súlyos égési sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították – tudatta a baleset körülményeit a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményben. 

Mint kiemelték, hasonló baleset történt még 2020 decemberében Zákányszéken. Két huszonéves használt égésgyorsítót a begyújtáshoz, amikor lángba borult a melléképület teljes belső tere. Olyan súlyos égési sérüléseket szenvedtek, hogy pár napon belül mindkét fiatal életét vesztette. 

NE LOCSOLJUK MEG BENZINNEL A TÜZELŐANYAGOT

A megyei katasztrófavédelem az eset miatt felhívja a lakosok figyelmét, hogy éghető folyadékkal (benzin, gázolaj, hígító) ne locsolják be az előkészített tüzelőanyagot.

Az ilyen típusú folyadék már szobahőmérsékleten is intenzíven párolog, az ekkor keletkező gőz másodpercek alatt kitölti a rendelkezésre álló teret, és gyújtóforrás hatására belobbanhat.

Ilyenkor a tűztér ajtaján kicsapó láng, súlyos égési sérülést okozhatnak, a tűz a berendezési tárgyakra is átterjedhet. Fontos, hogy a tüzelőt ne a kandalló előtt, vagy mellette tároljuk, mert a kipattanó szikrák meggyújthatják azt. A kandalló, kályha előtt pedig mindig legyen szikrafogó. Ha szükség van a begyújtáshoz égésgyorsítóra, csak a kimondottan erre a célra gyártott folyadékot használjuk. Biztonságosabb, ha gyújtóst készítünk apróra vágott száraz fából, vagy előre gyártott és forgalmazott tűzgyújtókat használunk. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Fernald
'Fel a tetejéhez' gomb