Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: óriásit lépett előre a Szegedről indult startup, az Antavo

Több mint 4 milliárd forintos tőkebevonás történt a Szegedről indult nemzetközi tech cégnél, az Antavo-nál. Ez a komoly befektetés az új generációs hűségprogramok további erősödéséhez vezethet – így az Antavo tovább növelheti nemzetközi jelenlétét és dolgozhat együtt újabb nagyvállalatokkal – tájékoztatta szerkesztőségünket a vállalat.

Mint kiemelték, az Antavo Szegedről indult tech cég, mely egy hűségprogram technológia fejlesztésével foglalkozik. Olyan nagynevű vállalatokkal dolgoznak együtt, mint például a BMW, a KFC vagy Magyarországon a Biotech USA. Most újabb fontos mérföldkőhöz értek: egy több, mint 4 milliárd forintos tőkebevonáson vannak túl, amely a Euroventures, a Lead Ventures, az iEurope és az Innovation Nest, valamint magánbefektetők, köztük Várdy Zoltán startup mentor részvételével történt. Az új befektetés lehetővé teszi az Antavo számára, hogy tovább növelje nemzetközi jelenlétét és továbbra is jelentős hangsúlyt tudjon fektetni technológiai fejlesztésre.

3,2-SZERES BEVÉTELNÖVEKEDÉST ÉRTEK EL

A hűségprogramok fejlesztésének napjainkban még komolyabb jelentősége van, mint eddig valaha: a vásárlók megtartása minden eddiginél fontosabbá vált a vállalatok számára a világszintű gazdasági problémák miatt. Ezt támasztja alá az Antavo által készített 2022-es hűségprogram-jelentés (Global Customer Loyalty Report) is, mely szerint a vállalkozások 82%-a tervezi, hogy a következő három évben megduplázza a hűségprogramokba történő befektetéseit. Az elmúlt évben az Antavo jelentős nemzetközi ügyfelekkel kötött szerződést, valamint éves szinten 3,2-szeres bevételnövekedést ért el.

Az Antavo egyik ügyfele a BioTech USA. Tóth Szabolcs Attila marketingigazgató így fogalmazott: „A BioTechUSA hűségprogramja nem csak számunkra, hanem fogyasztóink számára is nagyon fontos eszköz a hétköznapjaikban, hiszen így tudják szeretett termékeinket kedvezményesen megvásárolni vagy éppen ingyen házhoz szállítani. Nagy öröm számunkra, hogy egy hozzánk hasonlóan sikeres, agilis, magyar alapítású vállalattal közösen indíthattuk el programunkat 3 éve.”

110 ALKALMAZOTTAL DOLGOZNAK

Az Antavonak jelenleg 110 alkalmazottja van, akik több országból (Ausztráliától kezdve Norvégián át az USA-ig) dolgoznak a cégnek, a  termékekkel foglalkozó szakemberek és szoftvermérnökök pedig nagyrészt Magyarországon végzik munkájukat. Az Antavo nemzetközi elismertségét az is jól mutatja, hogy a 4 milliárdos tőkeemelésről élő adásban beszámolt már a neves Sky News, és a Business Insider magazin is.

A szegedi vállalatról már többször is írtunk. Itt olvashatsz róluk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb