Mindenmás

Neverending Story: Vajdaságban bukkanhatott fel a kóborló fekete párduc

Több hónapnyi csend után novemberben hallatott magáról a hazánkban rejtélyes módon kóborló fekete párduc. A friss információk szerint már nem Magyarországot rója a nagymacska, ugyanis most a vajdasági Apatin környékén vélték látni az állatot.

Apatin környékén látták a Magyarországon elszabadult fekete párducot – írta szerdán a Szabad Magyar Szó a Dnevnik napilapra hivatkozva. Mint kiemelték, a hír, miszerint az Apatin környéki Szond falu közelében fekete párducot láttak, nyugtalanságot keltett a falu lakóiban.

EGY VADÁSZ IS LÁTNI VÉLTE A PÁRDUCOT

A lapnak egy helyi lakos nevét felvállalva nyilatkozta, hogy látta a veszélyes ragadozót. „Nem mindegy, mert a gyerekeim sokszor egyedül bicikliznek a környéken, az erdőben, a mezőn, és nem biztos, hogy egy párduc nem támadna meg egy gyereket” – mondta Petar Sladić helyi lakos. Elmondása szerint egy helyi vadász ismerőse is meggyőződött arról, hogy veszélyes állatfajról van szó. „Ez a vadász speciális távcsővel egy farkasnál jóval nagyobb állatot látott, macskára jellemző hosszú farokkal, így abban legalábbis biztos, hogy nem erre a vidékre jellemző állatot látott” – mondja Petar.

A SZAKEMBER SZKEPTIKUS

A portál szerint a környékbeliek tudják, hogy nemrég Magyarországon nyoma veszett egy párducnak, ezért egyesekben félelmet kelt annak a lehetősége, hogy Apatin közelében ólálkodik a vadmacska. Milan Mirić, az egykori Jugoszlávia első magánállatkertjének tulajdonosa, valamint a Tartományi Természetvédelmi Intézet munkatársa kissé szkeptikus a hallottakkal kapcsolatban, de mint mondja, szerinte az emberre nem jelent veszélyt a párduc. „Emberekkel való találkozás esetén az állat magától elszaladna, de valószínűbb, hogy inkább elrejtőzne” – mondja Milan Mirić.

LEGUTÓBB JÚLIUSBAN TŰNT FEL MAGYARORSZÁGON

Először Kiskunhalason, majd Szolnokon, Kecskeméten, Kerecsenden és Tiszatenyőn látták az állatot, legutóbb viszont Törtelen, Cegléd környékén, majd Zagyvaszántón bukkanhatott fel a kóbor fekete párduc. Ezekről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb