Közélet

Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 737-es utasszállító a debreceni reptéren, Gripenek kísérték

Bombafenyegetés miatt szakította meg útját a Ryanair Poznanból Tel-Avivba tartó, 148 utast szállító Boeing 737-es gépe, amelyen 148 utas tartózkodott. A járatot mindenki épségben elhagyta, egy debreceni portál, a Dehir közben arról ír, hogy a város légterében több Gripen vadászgép is megjelent.

A Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel azt közölte, hogy bombafenyegetés miatt kellett riasztani a Gripeneket.

Egy Lengyelországból Izraelbe tartó civil utasszállító repülőgép kapott bombafenyegetést, amely miatt 2022. november 12-én, a délutáni órákban riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit. A gép a román légtérből lépett be hazánk légterébe. Ekkor a román légierőtől átvették a kísérési feladatot a Magyar Honvédség vadászgépei, és az utasszállítót a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre kísérték, ahol az leszállt. A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra

– írták szombat esti közleményükben. A Dehir a Flightradar repülési képe alapján arról számolt be, hogy a gép már javában elhagyta Debrecen légterét és Magyarországét is, amikor Romániából egyszer csak visszafordult. Ezt követően jött a kényszerleszállás Debrecenben, melyről egy videó is készült.

Vajda János, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője a lapnak hozzátette, 148-an utaztak a gépen, melyet mindenki épségben elhagyott. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb