Közélet

Ez gyors volt: a Tesco webshopból már el is tűnt a tojás

Kisöpörte a webáruházából a Tesco az árstopos tojást, krumpliból is csak egyféle elérhető a netes rendelésnél – szúrta ki a Pénzcentrum. A webshop délelőtt már a „tojás” keresőszóra sem adta ki a friss tyúktojást, csupán a Kinder tojást, a kaszinótojást és a tojásos tésztát. Sőt, azóta még a tojás mint kategória is eltűnt a honlapról.

Mint délután megírtuk, a többi kereskedelmi lánc is mennyiségi korlátozásokkal reagált a csütörtökön bejelentett újabb hatósági árakra, amelyet a krumplira és a tojásra terjesztett ki a kormány:

  • a Lidlben krumpliból 5 kilogramm a megvásárolható maximum, tojásból 30 darab,
  • az Aldiban burgonyából 10 kilogramm, tojásból pedig 36 darab a limit.

A Tescóban november 10-től a lédig étkezési burgonyából bármilyen összetételben, több fajta együtt vásárlása esetén is háztartásonként 2 kilogrammot, míg csomagolt változatából naponta egy csomagot lehet vásárolni. A friss tyúktojás esetében háztartásonként naponta egy doboz vásárolható, legyen szó bármely kiszerelésről.

Az Index szerint az online áruházukból azonban szombat reggel már nem lehetett tojást rendelni. A Pénzcentrum szerint a webshop még a „tojás” keresőszóra sem adja ki a friss tyúktojást, csupán a Kinder tojást, a kaszinótojást és a tojásos tésztát. Sőt, azóta még a tojás mint kategória is eltűnt a honlapról.

Ha rákeresünk a „burgonya” és a „krumpli” keresőszavakra, gyorsan kiderül, hogy csak egyfajta hatósági áras burgonya, összesen 3 termék érhető el a webáruházban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb