Mindenmás

Dömping volt a határon: több mint 400 migránst kapcsoltak le Szegeden és környékén szombaton

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 12-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 522 határsértőt tartóztattak fel és 285 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésbenderült ki az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti összesítéséből.

422 HATÁRSÉRTŐT TARTÓZTATTAK FEL SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 217 FŐT PEDIG MEGAKADÁLYOZTAK A HAZÁNK TERÜLETÉRE TÖRTÉNŐ ILLEGÁLIS BELÉPÉSBEN

Mint írták, Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 422 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Zákányszék, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, iráni, marokkói, palesztín, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanakkor az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 17 esetben a rendőrök összesen 217 főt, Bács-Kiskun megyében 8 esetben 68 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

FRANCIA EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK SZOMBATON MÓRAHALOMNÁL

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás. Köztük a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei november 12-én 11 óra 5 perckor Mórahalom közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton egy francia mikrobuszt ellenőriztek, amit egy 21 éves francia férfi vezetett. A jármű utasterében a sofőrön kívül 10, magukat indiai állampolgárnak valló, valamint 9, magukat afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: see this site
'Fel a tetejéhez' gomb