Mindenmás

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy magyar gép Németországban

Telefonos bombafenyegetés miatt vasárnap késő este Paderbornban hajtott végre nem tervezett leszállást a Wizz Air magyar légitársaság Lengyelországból Londonba tartó járata – írja az Index.

Bombafenyegetés miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania Németországban egy Airbus A321-es repülőgépnek. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a gép a lengyelországi Poznanból szállt fel, és az érintett légitársaság utasítására öt perccel este tíz után szállt le a paderborni/lippstadti repülőtéren. A rendőrség szerint mind a 199 utas és a személyzet is épségben leszállt a gépről.

A RENDŐRSÉG ÁTKUTATTA A GÉPET

A repülőtér normál üzemelése 5:30-kor folytatódott. Egy repülőgépet az eset miatt a düsseldorfi repülőtérre kellett átirányítani leszállás céljából. Az Airbus A321-es repülőgépet átkutatták a rendőrség speciálisan kiképzett szolgálati kutyái segítségével, de semmi gyanúsat nem találtak – írja a Bild. A bombariadóról szóló fülest a lengyel légi forgalmi irányítás adta. A személyzet pihenése miatt a gép csak hétfő este szállhat fel újra, amikor is a tervek szerint Londonba repül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb