Közélet

Hódmezővásárhely lemond a posták bérleti díjáról, hogy a bezárásra ítélt hivatalok mégis nyitva maradhassanak

Márki-Zay Péter polgármester és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester élő adásban jelentették be, hogy Hódmezővásárhely lemond a helyi posták bérleti díjáról annak érdekében, hogy a bezárásra ítélt hivatalok mégis nyitva maradhassanak. A polgármester szerint a lakosságnak nagy szüksége rájuk.

A posták bezárása elérte Hódmezővásárhelyet is, ahol három kisebb hivatal – a Klauzál és a Jókai utcai, valamint a szikáncsi – ideiglenes bezárása mellett döntött a Magyar Posta Zrt. – írja a Hódpress. Azonban Márki-Zay Péter polgármester és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester vasárnap élő adásban ellenezték a bezárásokat: a videóban hangsúlyozzák, hogy a lakosságnak nagy szüksége van azokra a postákra.

TÜNTETÉST IS TARTANAK

A bejelentés szerint a helyi önkormányzat kész engedményeket tenni annak érdekében, hogy az érintett posták továbbra is nyitva tartsanak. Ennek értelmében a vezetőség lemond a posták által fizetett bérleti díjról. „Mi az önkormányzatnál azt a döntést hoztuk meg, hogy a Magyar Posta Zrt. felé elengednénk ennek a bérleti díjnak a befizetési kötelezettségét arra az esetre, ha nyitva tartanák a postahivatalt” – számolt be a döntésről Gyöngyösi Ferenc. Az állami társaság ugyanis a bérleti díjakra hivatkozva kérte a helyi vezetőséget, hogy zárják be a hivatalokat. A felvételen azt is bejelentették, hogy hétfő délután 4 órára megmozdulást szerveznek a Jókai utcai postahivatal elé, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a bezárások miatt.

Szegeden 12 postát zártak be, és csupán 7 marad nyitva. A szegedi képviselők petíciót is indítottak:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb