MindenmásVideo365

Megszólalt a rendőrség: két iraki férfi lövöldözött reggel az M5-ösön, bemenekültek a közeli erdőbe (videóval)

Több rendőrautóval üldöztek egy furgont az M5-ösön, a főváros felé vezető oldalon. Állítólag rá is lőtt az őt üldöző rendőrökre a menekülő sofőr – írtuk meg hétfőn délelőtt. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség eddig hallgatott, most viszont elárulták a részleteket. Mint kiderült, a két lövöldöző férfi iraki volt, akiket a helyszínen sikerült elfogni.

Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek hétfő reggel az M5-ös autópályán, Inárcs térségében, az elkövetőket elfogták, sérülés nem történt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

 

BEMENEKÜLTEK EGY KÖZELI ERDŐBE

A hivatalos közlemény szerint a rendőrök bűnügyi információk alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú kisteherautót az autópályán, de a jármű nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, amely végül Budapest határában megállásra kényszerült – olvasható a police.hu oldalon. Mint írták, a gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet. A két, magát irakinak valló férfit nem sokkal fél kilenc előtt, a XIX. kerületben fogták el.


SZÍR MENEKÜLTEK UTAZTAK A FURGONBAN

A rendőrség azt írja, hogy a kisteherautóban 21 illegális bevándorló utazott, aki szír állampolgárnak vallotta magát. A lövöldözésben senki nem sebesült meg. A BRFK közölte azt is, hogy a két férfi elfogása érdekében lezárták az érintett területet, és a helyszínre rendőröket, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is. Az ügyben embercsempészés miatt a BRFK, míg hivatalos személy elleni erőszak miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást – olvasható a police.hu oldalon.

FRISSÍTVE (15:21): MÉG 4 FÉRFIT FOGTAK EL

Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője délutáni sajtótájékoztatóján ismertette: valamennyi illegális bevándorló férfi. Elmondta azt is, hogy bár a lövöldözés során senki sem sérült meg, a két iraki embercsempész menekülés közben kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedett, egyikük rosszul is lett. Kórházba vitték őket, de nem igényeltek ellátást. A rendőrségen tolmácsok segítségével megkezdik a kihallgatásukat, majd őrizetbe veszik őket. Az alezredes beszámolt arról is, hogy a nap folyamán a Terrorelhárítási Központ további négy külföldi férfit fogott el az M1-es autópályán Győr térségében, akik az adatok szerint köthetők a két elfogott iraki embercsempészhez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb