Közélet

Toroczkai László újra magyar-lengyel határt szeretne, az ukrán külügy kiakadt

„Isten áldja Lengyelországot! Találkozzunk újra a lengyel-magyar határon!” – írta Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke Twitter oldalán a lengyel függetlenség napjához köthetően, a poszthoz egy 1939-es fotót is csatolt. A dolog pikantériáját az adja meg, hogy a két ország között ott vannak az 1920. június 4-én, a versailles-i Nagy-Trianon kastély 52 méter hosszú és 7 méter széles folyosóján, a La galérie des Cotelle-ben aláírt békediktátum által elcsatolt egykori magyar részek, a mostani Szlovákia és Ukrajna területén. Szóval, egy lengyel-magyar határ egyet jelentene Trianon revíziójával, a poszton pedig az ukrán külügy szóvivője, Oleg Nikolenko akadt ki.

Íme Toroczkai László posztja:

…és íme a kiakadós reakció az ukránoktól:

Oleg Nikolenko a következő sorokat írta:

“Заклик угорського депутата Ласло Тороцкаї до перегляду державних кордонів є неприйнятним. Закликаємо уряд Угорщини засудити такі безвідповідальні висловлювання, які підважують двосторонні відносини та не відповідають духу добросусідства.”

Na jó, magyarul is megmutatjuk:

“Toroczkai László magyar országgyűlési képviselő felhívása az államhatárok felülvizsgálatára elfogadhatatlan. Felszólítjuk Magyarország kormányát, hogy ítélje el az ilyen felelőtlen kijelentéseket, amelyek aláássák a kétoldalú kapcsolatokat, és nem felelnek meg a jószomszédi viszony szellemének.”

Az ügy jelenleg itt tart, az ukrán külügy szóvivőjét követően más még nem szólalt meg a témában, amint fog, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb