Mindenmás

Napi pakk: ködös reggel, 14 fok és forgalomkorlátozás a Bertalan hídon

Itt a kedd, és ha már 15-e, akkor szólunk: mától két héten át dilatációs javítási munkálatokat végez a Magyar Közút a Bertalan hídon, ezért forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők Szegeden. Az időjárás viszont nem tartogat nagyobb meglepetéseket, reggel pára és köd lehet, majd délután pedig egy pici csapadék is befigyelhet. Tarts ma is Szeged365-tel, szállítjuk a legfrissebb infókat Neked!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Albert, Lipót, Artúr, Dezső, Leopold, és Richárd nevű Szeged365 olvasónak! Mai születésnaposok:

  • 110 éve látta meg a napvilágot Török Erzsi, Kossuth-díjas mezzoszoprán énekes, a magyar népdalkincs népszerűsítője,
  • 88 éve Kóti Árpád, Kossuth-díjas színész,
  • 68 éve pedig Beverly D’Angelo amerikai színésznő (Európai vakáció).

Még egy kis érdekesség: ma van a processzor születésnapja! Az általános felhasználásra is alkalmas eszköz népszerűsítése érdekében az Intel reklámkampányt indított, az első hirdetés pedig 1971. november 15-én jelent meg az Electronic News hetilapban. Azóta ezt tekintjük a mikroprocesszor születésnapjának. A mikroprocesszor az informatika területén kívül többek között az audio-berendezések, a videojátékok, az autók fedélzeti komputere, a bonyolultabb kapcsolótáblák, a mobiltelefonok, a tűzjelzők és a nagyfelbontású tévéadások működéséhez is nélkülözhetetlen.

BORONGÓS NAPOK JÖNNEK

Kedden sokfelé lesz borongós, párás, ködös a reggel. Kezdetben a középső, délután pedig a keleti országrészben alakulhat ki gyenge eső, szitálás, Szegedre 2 milliméternyi csapadékot jósolnak. Csak kevés helyen süthet ki a nap, sokfelé marad a szürke, felhős idő. A délutáni órákban 14 és 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők Szegeden.

FORGALOMKORLÁTOZÁS LESZ A BERTALAN HÍDON

A szegedi Bertalan Lajos Tisza-híd dilatációs szerkezetét javítják a szakemberek 2022. november 15-től várhatóan két héten át. A munkálatok ideje alatt a kétirányú forgalmat fenntartják, de ideiglenesen az érintett oldalon a szélső sávot lezárják és sebességkorlátozásra is számíthatnak a közlekedők. Mint kiemelték, a társaság a munkaterület környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb