Mindenmás

Óriási tömegbaleset volt Szegedtől 40 km-re: migránsok csapódtak farakásba egy Porsche fedélzetén, tucatnyi sérült van

Egymást követik a Szeged környékén történő migráns-balesetek és a videójátékba illő akciójelenetek. Azt követően, hogy vasárnap nyolcan sérültek meg Ruzsánál, majd hétfő reggel az M5-ös autópályán a rendőrökre lövöldözött egy iraki embercsempész, hétfő este Zsanánál történt meg a baj: egy lengyel honosságú Porsche Cayenne SUV farakásnak ütközött, a fedélzetén 14 szír bevándorlóval és egy moldovai embercsempésszel.

A cikkünk bevezetőjében említett, előző két eset:

FARAKÁSNAK HAJTOTTAK, 15-EN VOLTAK AZ 5 SZEMÉLYES LUXUSTEREPJÁRÓBAN

A rendőrség közleménye szerint 2022. november 14-én 20 óra 40 perc körül az 5408-as számú úton, Zsana külterületén egy lengyel honosságú személygépkocsi egy farakásnak ütközött. A rendőrök kiérkezésükkor a járműben és annak közvetlen közelében összesen 15 fő külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgár embercsempészt. A balesetben többen megsérültek, őket a mentők ellátták, illetve kórházba vitték.

Az esetről a Dél-Alföld info nevű kiskunhalasi oldal közölt sokkoló helyszíni fotókat, melyeken a rommá tört Porsche SUV mellett a földön heverő sérülteket és az őket mentő szakembereket is látni lehet, a 18+ – os felvételeket IDE kattintva találod.

HAT SÚLYOS, KILENC KÖNNYEBB SÉRÜLT VOLT, 11 MENTŐAUTÓ ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

A portál azt írja, hogy a Porsche Szeged felé haladt, amikor a sűrű ködben letért az útról és a farakásba csapódott. Összesen 11 mentőautó érkezett a helyszínre,

  • Szegedről,
  • Kiskunhalasról,
  • Jánoshalmáról,
  • Kiskunmajsáról,
  • Kiskőrösről,
  • és Bácsalmásról,

valamint három tűzoltóegység is részt vett a mentésben, melyek feszítővágóval szabadították ki az utasokat. A kiskunhalasi lap értesülései szerint hatan súlyosan, kilencen könnyebben sérültek meg, őket többek között Szegedre szállították kórházba.

NAPI SZÜRREÁL ROVATUNK BEMUTATJA: HELYSZÍNELÉS KÖZBEN HOROGRA AKADT EGY MÁSIK EMBERCSEMPÉSZ IS, PONT ARRA KOCSIKÁZOTT

A hír szürreális része még csak most jön:

miközben zajlott a helyszínelés, a forgalmat terelő rendőrök egy osztrák rendszámú 3-as BMW-t szúrtak ki, melyről kiderült, hogy egy embercsempész és három illegális bevándorló ült benne.

Visszatérve a farakásnak hajtott Porschére, a rendőrségi közlemény szerint az autóban utazó 14 migráns szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: Police.hu

Fotók: Dél-Alföld info

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb