Mindenmás

Szeged365 olvasó: elfogyott a hatósági áras üzemanyag az egyik szegedi benzinkúton

“A Szőregi úti EDO benzinkútnak melege volt, ezért levette az ársapkát” – kaptuk a hírt Olvasónktól, Lászlótól, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy szombaton az EDO benzinkúton elfogyott a hatósági áras üzemanyag.

A Független Benzinkutak Szövetsége már korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre veszteségesebben tudnak csak működni, így jön a növekvő mértékű, napi szintű mennyiségi korlátozás a kutakon, illetve készlethiány is felléphet.

HIÁNY LEHET A KUTAKON

“Értékelve a kisbenzinkutak helyzetét, azt kell megállapítanunk, hogy a támogatás hiányában arról kell döntenünk, hogy a hatósági nagykeráron (480 Ft/liter) beszerezhető, és hatósági kiskeráron (480 Ft/liter) eladható üzemanyagon keletkező rezsiköltségeket (beleértve az államnak fizetendő extraprofit adót is) milyen forrásból tudjuk fedezni. Sajnos ezt kizárólag úgy tudjuk megoldani, hogy napról napra kevesebb árut vásárolunk, és az így felszabaduló forgóeszközöket feléljük. A folyamat természetes következménye a hatósági áras termékek kifogyása lesz. A készlethiányt pedig csak úgy lehet egyensúlyba hozni a szabályozás által ránk erőltetett kényszerű nyitvatartással, ha egyre növekvő mértékű, napi szintű mennyiségi korlátozást vezetünk be” – fogalmazott korábbi közleményében a Független Benzinkutak Szövetsége.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb