Sport

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a 15 éves kenus, Csáky Soma rehabilitációjára a Szegedi Vízisport Egyesület és a Vajda Attila Regionális Akadémia közös jótékonysági futásán

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a 15 éves kenus, Csáky Soma rehabilitációjára az MVM Szegedi Vízisport Egyesület és a Vajda Attila Regionális Akadémia közös jótékonysági futásán, számolt be a hírről szombaton Facebook oldalán a Szegedi Vízisport Egyesület.

Talán kevesen ismerik Soma történetét, aki a Kolonics Alapítvány kuratóriuma tagjának, Csáky Lászlónak a fia. A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának 15 éves diákja áprilisban szemtanúja volt, amikor barátja felmászott egy vagon tetejére, ahol a 25 ezer volt áthúzott rajta. Soma barátja segítségére sietett, de hasonlóan járt. Társa a tragikus esemény után tíz nappal életét vesztette. Soma túlélte a balesetet, 105 napot töltött el a Bethesda Gyermekkórházban, ahol édesapja az ágya mellett ülve írni kezdett, így született meg a Somakönyv.

Az idei Nyílt edzés – fuss a bajnokokkal jótékonysági eseményen a futók, akik három különböző távon – 7 km-es, 11 km-es, illetve félmaratoni távon – mérettették meg magukat, Soma gyógyulását támogathatták. A szombat reggel a Szegedi Vízitelepről rajtoló program keretében a résztvevők együtt futhattak az olimpiai bajnok Kárász Annával és Vajda Attilával, valamint korosztályos világbajnok kajakosokkal és kenusokkal.

A Szegedi Vízisport Egyesület tájékoztatása alapján a jótékonysági futáson 261 fő vett részt és pontosan 300500 Ft gyűlt össze Soma gyógyulására.

Forrás és fotók: Szegedi Vízisport Egyesület Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb