Szegedi Arcok

Átadták a megyei Prima-díjakat: idén is hárman részesülhettek a rangos elismerésben

Szombaton adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Csongrád- Csanád megyei Szervezete a Tisza Szállóban a 2022-es év megyei Príma -díjait. A rangos elismerést idén is hárman vehették át, számolt be a hírről a Rádió 88.

A MEGYE KIVÁLÓSÁGAIT RÉSZESÍTETTÉK A DÍJBAN

A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjak rendszerével. Alig hat év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének. A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket. Az évenként odaítélt megyei Prima díjat megyénként hárman nyerhetik el.

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN IDÉN ŐK RÉSZESÜLTEK AZ ELISMERÉSBEN

  • A Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriájának díjazottja Dobi János, a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója lett.
  • Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában Katkóné Bagi Éva textilrestaurátor munkásságát ismerte el a kuratórium.
  • A Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában a Csongrád Megyei Tűzoltó Kultúráért Közhasznú Alapítványnak ítélték oda a díjat, amelyet Vida Sándor kuratóriumi tag vett át. 

A gálaesten köszöntötték a 2022-es év Csongrád-Csanád Megyei Év Vállalkozóit is.

Forrás: radio88.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb