Kikapcs

Óriás bábos felvonulással és az ünnepi fények felkapcsolásával indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, egy hét múlva már meggyújtjuk az első gyertyát a Dóm téren

Változatos adventi programokkal várják a látogatókat péntektől egy hónapon át Szegeden – tájékoztatta a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. az MTI-t. November 25-én ugyanis indul a Szegedi Karácsonyi Hetek. Lesz tűzzsonglőr-show, zenés adventi programok, szalmalabirintus, óriáskerekezés és nem maradhat el a Kövér Béla Bábszínház művészeinek óriás bábos felvonulása sem, mutatjuk, milyen programok várnak rád az ünnepi várakozás időszakában.

2000-BEN SZERVEZTÉK MEG SZEGEDEN AZ ELSŐ ADVENTI KÉZMŰVES – VÁSÁRT

A több évtizedes múltra visszatekintő Szegedi Karácsonyi Hetek jóval több mint egy hagyományos adventi vásár, rengeteg kisebb-nagyobb rendezvény, programelem teszi emlékezetessé mindenki számára. A Dóm téren 2000-ben szervezték az első adventi kézműves-vásárt, a rendezvény pedig az évek során a helyiek és a turisták kedvelt találkozóhelyévé vált.

KÉZMŰVES AJÁNDÉKÖTLETEK, GASZTROÉLMÉNY, FORRALT BOROZÁS ÉS ÓRIÁSKERÉK A DÓM TÉREN

A programsorozat fő helyszíne idén is a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat. Az idei év újdonsága a Dómmal szemben felállított óriáskerék, melyből csodálatos kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. A november eleje óta üzemelő óriáskerék 50 méter magasra viszi az érdeklődőket, akik szélvédett, zárt kabinokból gyönyörködhetnek a belvárosi panorámában.


NOVEMBER 27-ÉN, VASÁRNAP BOTKA LÁSZLÓ POLGÁRMESTER ÉS KISS – RIGÓ LÁSZLÓ MEGYÉSPÜSPÖK EGYÜTT GYÚJTJÁK MEG AZ ELSŐ ADVENTI GYERTYÁT

Az advent heteiben péntekenként 18 órától izgalmas tűzzsonglőr-show varázsol majd egyedi hangulatot a Dóm térre, majd szombatonként zenés adventi programokat, vasárnaponként pedig gyertyagyújtást tartanak. A Fogadalmi templommal szemben állítják föl a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használnak fel. Az első adventi gyertyát november 27-én délután 5 órakor Botka László polgármester és Kiss Rigó László megyéspüspök együtt gyújtják meg.

FELÉPÜL A SZALMALABIRINTUS A DÓM TÉREN, A KLAUZÁL TÉREN POMPÁZIK MAJD SZEGED KARÁCSONYFÁJA ÉS A DUGONICS TÉRRE ÉRKEZIK KEDVENC GÍMSZARVASUNK

A Dóm téri Mesés kuckóban a gyerekeket kézműves-foglalkozásokkal, interaktív játékokkal, mesedélutánokkal várják, a tér közepén pedig felépül a közkedvelt szalmalabirintus is. Forró italkülönlegességek, gasztronómiai specialitások és egy ünnepi találkahely várja a belvárosban sétálókat a Klauzál téren és Dugonics téren. Előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig egy óriás fénylő gímszarvas és egy díszes mikulás szán lesz látható.

A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK AZ ÜNNEPI FÉNYEK FELKAPCSOLÁSÁVAL, MAJD A KÖVÉR BÉLA BÁBSZÍNHÁZ ÓRIÁS BÁBOS FELVONULÁSÁVAL KEZDŐDIK

A Szegedi Karácsonyi Hetek pénteken délután 16 órakor az ünnepi fények felkapcsolását követően a Kövér Béla Bábszínház művészeinek óriás bábos felvonulásával kezdődik. A menetet a Klauzál térről a Dugonics téren keresztül a Dóm térre a Guiro ütőegyüttes kíséri.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb