Mindenmás

Migránsokat rabolt ki egy apa-fia páros a megyében: 920 ezer forintot zsákmányoltak, most vádat emeltek ellenük

Vádat emeltek két férfival szemben, akik augusztusban előbb kiraboltak hét határsértőt, majd értesítették az illegális határátlépésről a rendőrséget – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő apát és fiát fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolják.

Mint kiderült, a két férfi “önkéntes határvédőként” szabadidejében a román-magyar határszakaszon megfigyelte az illegális határátlépőket, és rendszeresen jelezte a határsértéseket a hatóságok felé. Augusztus 4-én este 8 óra körül is hét illegális határátlépőre lettek figyelmesek. Az apa és fia ezt követően egy gáz-riasztó fegyverrel és gázspray-vel arra kényszerítették a sértetteket, hogy adják át nekik mobiltelefonjaikat, valamint mintegy 2300 eurójukat (920 ezer forintot). A vádlottak, hogy követeléseiknek nyomatékot adjanak, a sértettek egy részét a spray-vel le is fújták.

A TELEFONOKAT ELDOBÁLTÁK, A PÉNZT ELREJTETTÉK

A vádlottak ezután a telefonokat eldobálták, a pénzt az autójukban elrejtették, majd az illegális határátlépésről a rendőrséget értesítették. A sértettek azonban a rendőröknek elmondták a történteket. A rendőrök megtalálták az elrejtett pénzt, a vádlottakat pedig előállították – közölte a csoportvezető ügyész.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb