Mindenmás

Halálra vertek egy hajléktalant a Tisza árterében – börtönbüntetéssel sújtotta a párt a Szegedi Törvényszék

Első fokon öt, illetve négy és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden egy párt, mert 2020 őszén súlyosan bántalmaztak egy hajléktalant. A férfi a kórházban belehalt sérüléseibe – tudósít az MTI.

A törvényszék halált okozó, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a korábban többszörösen büntetett vádlottakat. A bíróság elrendelte az elsőrendű vádlottal szemben más bűncselekmények miatt rá kiszabott két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

A TISZA ÁRTERÉBEN TÖRTÉNT AZ ESET

A tudósítás szerint az eset két éve történt Szegeden, a Tisza árterében. A sértett és a vádlottak – az elsőrendű vádlott férfi és élettársa -, közösen italoztak. Szóváltás alakult ki közöttük, és a vádlottak többször fejbe vágták, megrúgták és egy faléccel is verték a sértettet, majd az erősen vérző férfit az ártérben magára hagyták. A férfire járókelők találtak rá, értesítették a mentőket. A sértett kórházba került, de ott meghalt. A szakértői vélemény szerint a sértett halálában közrejátszott az is, hogy vérzékenységhez hasonló betegségben szenvedett. A bíró indoklásában kétségtelennek nevezte, hogy a sértett halálához vezető folyamatot a vádlottak által elkövetett bántalmazás indította el. A döntéssel szemben az elsőrendű vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélete nem jogerős. A más bűncselekmény miatt jelenleg jogerős szabadságvesztését töltő másodrendű vádlott elfogadta az ítéletet. Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ufabtb
'Fel a tetejéhez' gomb