Szegedi Arcok

Napi büszkeség: az idei évben 577 gyermek kap Kiválósági-, valamint Hősötös-díjat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatótól

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek. Ennek apropóján az idei évben is Kiválósági-, és Hősötös-díjjal jutalmazzák a legjobbakat – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény. Mint kiemelték, a céljuk, hogy motiválják a családjukból kiemelt gyermekeket, hogy ezáltal példát mutathassanak sorstársaiknak. 

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató tavaly írta ki először a Kiválósági-díjat azoknak nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő a felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. Idén még több szorgalmas diák előtt nyitottak kaput: a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2021-2022-es tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített, tanári értékelést. 

577-EN PÁLYÁZTAK ÖSSZESEN

A közleményben azt is írják, hogy a két tanulmányi díjra a szolgáltatási terület 13 megyéjéből összesen 577 érvényes pályázat érkezett. A Kiválósági-díjra 390 gyermek, a Hősötös-díjra 187 gyermek pályázott sikeresen. A Kiválósági-díjasok közül 24-en kitűnő bizonyítvánnyal rendelkeznek. A díjak átadásának sorozata november 24-énkezdődik Szegeden, ahová a teljes ellátási területről 24 kitűnő bizonyítvánnyal pályázó gyermek, illetve 54 Csongrád-Csanád megyei Kiválósági- és Hősötös-díjas pályázó kapott meghívást. A kitűnő tanulóknak Kothencz János főigazgatónk és a területi igazgatók, a Csongrád-Csanád megyei gyermekeknek és fiataloknak pedig Török Zoltánné területi igazgató adja át az elismerést. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb