Szegedi Arcok

Ötszáz család ünnepi készülődését varázsolta szebbé a Mátrix Közhasznú Alapítvány: csokival, kézfertőtlenítővel és játékokkal kedveskedtek a rászorulóknak

Minden csoki elfogyott, 500 család kapott adománycsomagot a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági akciója keretében, tudtuk meg a szervezőktől vasárnap.

500 RÁSZORULÓ RÉSZESÜLT A 800 FLAKON KÉZFERTŐTLENÍTŐBŐL ÉS A 2000 TÁBLA CSOKOLÁDÉBÓL

Soha nem látott, hosszan kígyózó sorokban érkeztek a rászorulók a Centerke Közösségi Térbe, ahol a nagycsaládosok, idősek, nélkülözők csokicsomagot, kézfertőtlenítőt, a kisgyermekesek pluszba játékokat kaptak. Ötszáz rászoruló részesült a 800 flakon kézfertőtlenítőből, és a 2000 tábla csokoládéból. A kiosztásra került adományok összértéke 2 millió forint körüli volt, most is támogató cégekkel, adományozó lakossággal közösen segített a szervezet. Mint írták, sok kicsi sokra megy: családok százainak válik könnyebbé a támogatás révén az élete.

A CENTERKÉBEN KÉNYTELENEK VOLTAK A GÁZT MEGELŐZÉSKÉPPEN KIKAPCSOLTATNI

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a Centerke Közösségi térben a gázt kénytelenek voltak megelőzésképpen kikapcsoltatni, a korábbi években is télen 15 foknál melegebbre nem fűtöttek az adományozó helyen. “Még ha a normatív támogatás nulla is, működni kell, hiszen sok család számára létkérdés, hogy adományból részesüljenek. Az önkéntesek jósága, és a sok – sok apró segítség sokszor az életben maradáshoz nélkülözhetetlen” – mondta el Rácz Anett.

Legszegedibb Szegediek közönségszavazásunkon a Legszegedibb Jótevők kategóriában a Mátrix Közhasznú Alapítványra is szavazhatsz, amit az alábbi cikkünkben találsz.

Forrás és fotók: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: costco tire appointment
'Fel a tetejéhez' gomb