Mindenmás

Kitüntetéseket adtak át a megyei véradóhősöknek, a szegedi ELI ALPS lézerkutató központ Véradóbarát munkahely címben részesült

Budapesten, a Kongresszusi Központban tartotta Országos Véradók Napi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt. Ilyenkor mindazok munkáját elismerik, akik sokat tettek a véradások sikeréért. Megyénkből is többen vehettek át elismeréseket, tudtuk meg a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetétől.

Mint írták, megyénkből Borbás Erzsébet Pro Vita díjat, Bodáné Kormányos Zsuzsanna Véradó Mozgalomért Ezüst emlékérmet vehetett át, a szegedi Eli-Hu Nonprofit Kft. pedig a Véradóbarát munkahely címet érdemelte ki. Az ünnepségen részt vett Sasvári Krisztina, a megyei Vöröskereszt igazgatója is.

AZ ELI ALPS ÉRDEMELTE KI A VÉRADÓBARÁT MUNKAHELY CÍMET

A közlemény szerint a szegedi lézerkutató központ, az ELI ALPS a megalakulása kezdetén csatlakozott a véradó mozgalomhoz, így lassan öt éve szervezik meg az ott dolgozók számára kiszállásos formában a véradásokat legalább két alkalommal évente. “A véradó események mindig zökkenőmentesen, jó hangulatban telnek, a közös szervezés során pedig minden naprakész információkkal rendelkezünk. A koronavírus-járvány kirobbanása miatti kockázatok úgy hozták, hogy nem minden kiszállásunk tudott megvalósulni, de ilyen esetben a véradók intézetbe szállításával segítették a véradás megvalósulását” – közölte a szervezet, majd hozzátették, az ELI részéről a díjat Marton Katalin HR és Kommunikációs osztályvezető vette át.

TÖBB VÉRADÓHŐS IS ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT MEGYÉNKBŐL

Megyénkben az idén is sok véradóhős jubilált. Összesen 147-en vehetik át az 50-szeres, 66-an a 75-szörös és 30-an a 100-szoros véradásért járó elismeréseket, továbbá megyénkből Borbás Erzsébet Pro Vita díjat, Bodáné Kormányos Zsuzsanna Véradó Mozgalomért Ezüst emlékérmet vehetett át.

  • Az üllési Borbás Erzsébet 94-szeres véradó, aki Üllésen minden véradáson részt vesz, segítsége és lelkesedése példamutató. Ismerőseit és családtagjait is véradásra buzdítja. A véradás már élete részévé vált, nemcsak sokszoros véradóként, de környezetét inspiráló személyként is elkötelezett támogatója a mozgalomnak, írták a közleményben.
  • Mint fogalmaztak, Bodáné Kormányos Zsuzsanna nélkül Balástyán soha nincs véradás. Mind a szervezésben, mind a lebonyolításban nagyon aktív szerepet vállal több mint 10 éve. Vendégül látja a véradás lebonyolításában résztvevőket, kávéval, teával kedveskedik nekik. Emellett a balástyai lakosok motiválásában is nagy szerepe van.

Forrás és fotók: Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb