Mindenmás

Napi pakk: 6 fok és jótékonysági adventi koncert vár ma ránk Szegeden, szünetelni fog az ivóvízszolgáltatás a Vízmű Vedres utcai javítási munkálatai miatt

Ma is hűvös, novemberi napunk lesz Szegeden, csupán 6 fokig szökik fel a hőmérő higanyszála. Ma szünetelni fog az ivóvízszolgáltatás a Vízmű Vedres utcai javítási munkálatai miatt az érintett körzetben. Dübörög tovább a Szegedi Karácsonyi Hetek és este jótékonysági adventi koncert is lesz az Agórában a ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, Józsa Petra Hanna megsegítésére. Kávé bekészít, hozzuk a legfontosabb reggeli infókat, itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Stefánia, Jakab, Dezdemóna és Szókratész nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 97 éve született Bozsik József futballista, a Kispesti Honvéd és az Aranycsapat tagja, százszoros válogatott.
  • Ma 37 éves Rúzsa Magdi vajdasági származású magyar énekesnő.
  • 135 éve indult meg Budapest első “villamosított közúti vasút” vonala, vagyis az első villamos.
  • A szegedi Dóm építését 1880. november 28-án határozták el a szegedi városatyák.
  • “A város tekintetes tanácsa” 1904. november 28-án a Somogyi-könyvtár igazgatójául Tömörkény Istvánt, könyvtárnokul Móra Ferencet választotta meg.

PÁRÁS, KÖDÖS REGGELLEL INDUL A MAI NAP, MAXIMUM 6 FOKRA SZÁMÍTHATUNK SZEGEDEN

Ma is velünk marad a párás, ködös idő Szegeden, napközben is csak a felhők mögül kandikál ki néha a nap. Az Időkép előrejelzése szerint a kora reggeli órákban -1 fokra számíthatunk, délután pedig 6 fokig emelkedik a hőmérséklet térségünkben.

JÓTÉKONYSÁGI ADVENTI KONCERT LESZ MA ESTE AZ AGÓRÁBAN JÓZSA PETRA GYÓGYULÁSÁÉRT

Adventi, jótékonysági koncertet szervez az Argenteus Hangműhely a ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, Józsa Petra Hanna megsegítésére. A Szent-Györgyi Albert Agórába szervezett esemény célja, hogy a család közelebb kerülhessen egy olyan autó megvásárlásához, ami nélkül jelenleg nehezített pályán mozognak a napi logisztika – közlekedés, iskolába járás, családi programok – terén.

JAVÍTÁSI MUNKÁLATOKBA KEZD A SZEGEDI VÍZMŰ A VEDRES UTCÁBAN, SZÜNETELNI FOG AZ IVÓVÍZSZOLGÁLTATÁS AZ ÉRINTETT KÖRZETBEN

“A tervek szerint 2022. november 28-án 9:00-tól hibaelhárítási munkálatokat kezd a Szegedi Vízmű Zrt. a Vedres utcában, a Vedres u. 5-7. sz. előtt, a trolimegállónál” – értesítette a szerkesztőségünket a vállalat. Mint kiemelték, a javítási munkák ideje alatt az ivóvízszolgáltatás az érintett körzetben átmenetileg, időszakosan szünetelni fog, erről a Vízmű értesítette az érintett fogyasztókat. 

FOLYTATÓDIK A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG

Természetesen ma sem maradunk izgalmas mérkőzések nélkül, hiszen folytatódik a labdarúgó-világbajnokság. A Bárkában és a Vár Sörözőben is készülnek, élőben közvetítik a meccseket. A mai menet:

  • 11.00-tól Kamerun – Szerbia ,
  • 14.00-tól Dél-Korea – Ghána ,
  • 17.00-tól Brazília – Svájc ,
  • 20.00-tól Portugália – Uruguay .
Fotó: nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb