Mindenmás

Napi pakk: tavasz a télben, napsütéssel és 11 fokkal indul a hét Szegeden

Napsütéssel indul a hét Szegeden, attól függetlenül, hogy az év utolsó hónapját tapossuk, 11 fokig melegszik a hőmérséklet térségünkben. Színes programokat is tartogat a hétfő: folytatódik a Szegedi Karácsonyi Hetek és a labdarúgó – vb is. Reggeli kávét a kézbe, itt a Napi pakk, szállítjuk az infókat már kora reggel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Vilma, Krisztina, Ábel, Dalma, Csanád, Csaba, Mór, Péter, Ciklámen, Reginald és Sebő nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 121 éve született Walt Disney amerikai trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező, Miki egér és Donald kacsa figurájának megalkotója.
  • 91 éve született Galambos Erzsi Kossuth-díjas színésznő (Osztrigás Mici).
  • 97 éve született Toma András az utolsó magyar hadifogoly, aki 53 évig volt fogságban.
  • Ezen a napon hunyt el 2 éve Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, rendező (Indul a bakterház), valamint 10 éve Hollósi Frigyes magyar színész (Sose halunk meg!; Roncsfilm; Csapd le csacsi!).

AKÁR TÖBB ÓRÁRA IS KISÜTHET A NAP MA SZEGEDEN, MAXIMUM 11 FOKRA SZÁMÍTHATUNK

Hétfőn akár több órára is kisüthet a nap Szegeden és környékén, hajnalban még előfordulhat köd, illetve elszórtan kisebb eső, szitálás, később a nap folyamán viszont felszakadozik a felhőzet és előbújik a nap az Időkép előrejelzése szerint. Hajnalban 2, délután 5-11 fokra van kilátás.

TOVÁBB ZAKATOL A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Változatos adventi programokkal várják a kilátogatókat Szegeden, vagyis: még mindig dübörög a Szegedi Karácsonyi Hetek. Az események fő helyszíne idén is a Dóm tér, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat. Sőt, a Dóm téren az óriáskerék is üzemel.

Forrás: Szegedi Karácsonyi Hetek FB oldala

FOLYTATÓDIK A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG

Természetesen ma sem maradunk izgalmas mérkőzések nélkül, hiszen folytatódik a labdarúgó-világbajnokság. A Bárkában és a Vár Sörözőben is készülnek, élőben közvetítik a meccseket. Ami a mérkőzéseket illeti, a következőképpen alakul a menet:

  • 16.00 – Japán-Horvátország,
  • 20.00 – Brazília-Dél – Korea.
Fotó: m4sport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb