Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák, Mikulás különkiadás: póniló, hatalmas autó és szabadidő, avagy mit hozzon a Télapó a szegedi családoknak?

“Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró, jöjj el hozzánk, várunk rád, kedves öreg Télapó”. Már számolhatjuk vissza az órákat, hiszen mindjárt itt van december 6-a, vagyis az a varázslatos nap, amikor a jó, öreg nagyszakállú Télapó felpattan szánjára, s sebesen száguldó rénszarvasaival, jól megpakolt puttonyával útra kel, hogy ajándékaival örvendeztesse meg a gyermekeket szerte a világon. Legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban a Szegedi Karácsonyi Hetek Dóm téri forgatagában kérdeztük arról a gyerekeket, mit szeretnének kapni a Mikulástól.

Már fényesítik csizmáikat a szegedi gyerekek, s izgatottan várják a Télapó érkezését. Mint kiderült, a csokoládé még mindig verhetetlen, valamennyi gyermek jó sok édességnek örülne a legjobban a Mikulás csomagjában, de a lappföldi jótevőhöz olyan extrémebb kívánságok is érkeztek, mint a póniló, vagy a hatalmas autó. Arra a kérdésre, hogyan férnének be ez utóbbiak a csizmába, a legegyszerűbb és leglogikusabb választ kaptuk, ami túl nagy a csomaghoz, azt a Mikulás majd a kifényesített lábbeli mellé teszi.

Természetesen nemcsak a gyerekeket faggattuk, hanem szüleiket is megkérdeztük, mit hozzon nekik a nagyszakállú Télapó. A szülők kívánságlistája nem volt olyan hosszú, hiszen két dolgot szeretnének csak igazán, boldognak látni gyermekeiket, no meg, ha lehet, némi szabadidőt.

Nézd meg videónkat is, melyben a szegedi gyermekek maguk mesélnek arról, mit szeretnének a Mikulástól kapni.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb