Mindenmás

A hétvégén beköszönt az igazi tél, Szegedre vasárnap délután érkezhetnek meg az első hópelyhek

A hétvége első felében kiadós esőzés várható, azonban szombat estétől, vasárnap hajnaltól az időjárás télies fordulatot vesz – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon pénteken. Mint kiemelték, a hideg levegő beáramlásával az esőt szombat késő estétől, vasárnap hajnaltól egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel. Mint kiderült, Szegedre vasárnap délután érkezhetnek meg az első hópelyhek.

Közölték azt is, hogy a hideg levegő erős, helyenként viharos széllel érkezik. A bezúduló sarkvidéki levegő Magyarországra is meghozza a keményebb éjszakai fagyokat, de várhatóan a nappalok is 0 fok környékén alakulnak majd – írták. Az Időkép ugyanakkor kiemelte, hogy elsőként szombat délután az Alpokalján várható havas eső, havazás, ezt követően a Bakonyban, az Északi-középhegység csúcsain történhet meg a halmazállapot-váltás. Ami a síkvidéket illeti, az előrejelzések szerint Szegeden vasárnap délután válthatja hó az esőt.

A hőmérséklet a következőképpen alakul majd:

  • szombaton reggel egészen enyhe, 7 fok körüli értékeket mérhetünk, majd napközben 9-12 fok is lehet,
  • vasárnap azonban nagyot csökken a hőmérséklet, délután már csak 3 fok lehet Szegeden.

Fontos megemlíteni, hogy mediterrán ciklonról van szó, vagyis a csapadék tér- és időbeli lefolyása és halmazállapota még mindig rejt magában némi bizonytalanságot. Az előrejelzések azt mutatják, hogy hétfőre elvonul a csapadék, ekkor szeles, igazi téli időre van kilátás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb